Täydellinen nöyryytys! Ajax murskasi Real Madridin 4–1

Julkaistu:

mestarien liiga
Ajax pudotti Real Madridin Mestarien liigasta ja käytännössä päätti jättiseuran kauden.
Voi olla vaikea kuvitella, että kolme kertaa peräkkäin Mestarien liigan voittaneella seuralla voisi olla huonoja viikkoja. Kaikesta viime vuosien menestyksestä ja kunniasta huolimatta Real Madridilla on käynnissä yksi historiansa surkeimmista viikoista.

Ennen Ajax-ottelua alla oli kaksi nöyryyttävää kotitappiota veriviholliselle FC Barcelonalle neljään päivään. Tappiot käytännössä pitivät huolen siitä, ettei Madrid voita yhtään kotimaista pokaalia tällä kaudella.

Nyt kauden nöyryytyksestä tuli totaalinen. Ajax murskasi Real Madridin vieraskentällä peräti 4–1 ja eteni Mestarien liigan puolivälieriin yhteismaalein 5–3.

Nuori Ajaxin joukkue asteli Santiago Bernabeun nurmelle kuin Jari Litmasen ja kumppanien aikakauden Ajax 1990-luvulla. Mitään pelkäämätön hollantilaisjoukkue pani surkeasti pelanneen jättiseuran halki, poikki ja pinoon lähes vaivattomalla ylivoimalla.

Kentän ylivoimainen hahmo oli yksi Ajaxin harvoista kolmekymppisistä, serbialaishyökkääjä Dusan Tadic. Southamptonista täksi kaudeksi Amsterdamiin siirtynyt Tadic on ollut hurjassa vireessä tällä kaudella ja jatkoi dominointiaan Madridissa.

Tadic alusti tyylikkäästi joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia ja iski kolmannen. Marco Asension kavennus 70. minuutilla nosti hetkeksi isäntien toiveita, mutta heti perään Lasse Schönen vapaapotku painui suoraan maaliin, kun madridilaiset odottivat hölmistyneinä keskitystä.

Hetkeen tiivistyi valkopaitojen tilanne: kukaan ei oikein tunnu tietävän, mitä pitäisi tehdä. Krapula Cristiano Ronaldon lähdön jälkeen kourii syvimpiä sisuksia myöten – tai ainakaan kukaan muu seuran vanhoista tähdistä kuten Luka Modric tai Gareth Bale ei tunnu saavan kentällä peliin lainkaan rotia.

Madrid on voittanut neljä Mestarien liigaa viimeisen viiden vuoden aikana. Kaudesta 2018–19 sille ei tule jäämään muistoksi pokaalin pokaalia, ja silloin Real Madridin kaltaisessa seurassa hälytyskellot soivat, oli aiempi menestys mitä hyvänsä.

Ajax jatkaa Mestarien liigan puolivälieriin. Se saa sinne seurakseen Tottenhamin, joka piti kiinni kotikentällä hankkimastaan edusta. Harry Kane iski ottelun ainoan maalin ja Tottenham voitti 1–0. Lontoolaiset etenivät jatkoon yhteismaalein 4–0.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt