Manchester Cityn hurja loppu purki Schalken jymypaukun

Julkaistu:

Mestarien liiga
Schalke oli jo isossa voitossa kiinni kahdella rankkarimaalilla, mutta Manchester City nousi loppuhetkillä 3–2-voittoon.
Mestarien liigan neljännesvälierien dramaattisin ottelu nähtiin Gelsenkirchenissä, kun Bundesliigassa vain keskinkertaisesti pelannut Schalke oli loppuhetkille saakka kiinni jymy-yllätyksessä.

Schalke johti kahden rangaistuspotkumaalin ansiosta 85. minuutille saakka 2–1, mutta lopussa Manchester City nousi yhden pelaajan vajaallakin väkisin ohi ja otti jättimäisen askeleen kohti Mestarien liigan puolivälieriä 3–2-vierasvoitollaan.

Cityn pelastaviksi enkeleiksi nousivat vaihdosta kentälle tullut Leroy Sane sekä Raheem Sterling.

Sane upotti komean vapaapotkun 25 metristä takakulmaan, ja voittomaalissa varsinaisen peliajan täyttyessä Sterling voitti ensin kaksinkamppailussa Schalken Bastian Oczipkan ja tuikkasi sen jälkeen pallon ohi maalivahti Ralf Fährmannin.

Voiton kääntyminen tappioksi vain viiden minuutin aikana oli Schalkelle valtava isku. Nyt sen on tehtävä Manchesterissä vähintään kaksi vierasmaalia edetäkseen jatkoon.

Schalke sai molemmat maalinsa rangaistuspilkuilta – ja molemmat upotti Nabil Bentaleb vuorenvarmasti maaliin.

Varsinkin ensimmäisen rangaistuspotkun aiheuttanut tilanne oli hyvin kiistanalainen. Schalken Daniel Caliguri laukoi vasemmalla jalallaan rangaistusalueen rajalta, ja pallo ohjautui Nicolas Otamendista ohi maalin.

Schalken pelaajat vaativat heti rangaistuspotkua, ja pitkällisen videotarkistuksen jälkeen todettiinkin Otamendin blokanneen pallon kädellään – tosin tahattomasti: näin pallo pilkulle ja Otamendille keltainen kortti.

Monien mielestä Otamendi päinvastoin yritti vetää kättään kovaa tulleen laukauksen edestä pois mutta ei ehtinyt tarpeeksi ajoissa.

Otamendi sai 68. minuutilla toisen keltaisen kortin taklauksestaan Guido Burgstalleriin ja lensi suihkuun.


Schalken tuskaa lisäsi, että se suorastaan lahjoitti Citylle sen avausmaalin. Tilanteessa maalivahti Fährmann avasi pelin keskuspuolustaja Salif Sanelle rangaistusalueen rajalle.

Sane oli pallon kanssa huolimaton eikä nähnyt takaa hiipivää Cityn David Silvaa, joka riisti pallon Sanelta kuin tikkunekun lapselta.

Silva syötti pallon nopeasti keskelle, ja Sergio Agüero sai nautiskella pallon täysin tyhjään Schalken rysään.

Keskiviikon toisessa ottelussa Atletico Madrid löi kotonaan Juventuksen 2–0.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt