Bayern München hankki Liverpoolista arvokkaan tasapelin – englantilaisten ykköspuolustajan puuttuminen näkyi selvästi

Julkaistu:

Mestarien liiga
Kotijoukkue jäi hallinnastaan huolimatta maalitta.
Bayern München hankki jalkapallon Mestarien liigan toiseen neljännesvälieräpeliin hyvät asemat.

Bayern sinnitteli Liverpoolissa 0–0-vierastasapelin ja pääsee maaliskuun puolivälissä yrittämään jatkopaikkaa puolivälieriin kotikentällään.

Neljännesvälierien kenties odotetuimman avausottelun kulku ei yllättänyt. Kotijoukkue painoi päälle hyökkäyskolmikkonsa Roberto FirminoSadio ManeMohamed Salah taitoon luottaen.

Pallonhallintaan ja pidempiin hyökkäyksiin keskittynyt Bayern sai ensimmäisen varttitunnin jarrutettua Liverpoolin tempoa. Kotijoukkue laittoi täyden rallin päälle puolen tunnin jälkeen.

Mane pääsi 32. minuutilla yrittämään maalia lähietäisyydeltä, mutta pallo vieri Liverpoolin hyökkääjän vasuripotkusta puolisen metriä ohi Bayernin pystytolpan.

Firmino, Salah ja Mane ahdistelivat Bayernin maalia ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta tuuri ja sentit olivat vierasvahti Manuel Neuerin puolella.

Liverpool hallitsi vielä selvemmin toista puoliaikaa, mutta pelaajat säästelivät laukauksiaan turhan paljon.

Kotijoukkue painoi ilman tulosta

Liverpoolilta puuttui joukkueen tärkein puolustaja, pelikieltoaan kärsinyt hollantilaistoppari Virgil van Dijk. Hänen poissaolonsa näkyi, sillä päävalmentaja Jürgen Kloppin hätäratkaisuna rakentama puolustajatandem Joel MatipFabinho oli ensimmäisellä puoliajalla epävarma.

Kun Liverpool sai rasvattua hyökkäyskoneensa vauhtiin, Bayern Münchenin hyökkäyspeli oli yhä satunnaisempaa. Bayern-kärjen piikissä lohkopeleissä kahdeksan kertaa osunut Robert Lewandowski ravasi Anfield Roadilla hyökkäyksessä työttömänä.

Bayernin pirtein hyökkäyssuuntaan oli näyttävillä juoksuillaan Serge Gnabry.

Liverpoolin iskun paikka olisi ollut tiistaina, sillä se on ollut Mestarien liigassa kotikentällään pitkään lyömätön.

Lyon piti Barcelonan nollilla

Tiistain toisessa ottelussa Lyon pakotti kotinurmellaan Barcelonan 0–0-tasapeliin.

Lyon on tällä kaudella kaatanut suurseuroista Mestarien liigassa Manchester Cityn ja Ranskan liigaa ylivoimaisesti johtavan PSG:n. Lyonilla ei ollut Barcelonakaan vastaan suurta hätää.

Barcelona Lionel Messin johdolla kyllä hallitsi peliä, mutta avauspuoliajan paras maalipaikka oli kotijoukkueella. Lyonin Martin Terrier ampui, ja pallo kimposi Barcelonan maalivahdin Marc-Andre ter Stegenin sormenpäätorjunnasta poikkirimaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt