Mestarien liiga

Historiallinen muutos Mestarien liigassa – videotuomarointi tiistaina ensi kertaa käytössä

Julkaistu:

Mestarien liiga
Tiistai on historiallinen päivä jalkapallon Mestarien liigassa.
Tiistaina pelattavissa liigan neljännesvälierissä otetaan käyttöön videotuomarointi eli VAR-systeemi.

Alun perin VARin piti tulla Mestarien liigaan ensi syksynä. Aikataulu aikaistui puolella vuodella, koska taustalla oli painetta uudistuksen tekemiseen.

VAR on käytössä Euroopan suurissa sarjoissa. Kokemukset videotarkistuksista viime kesän Venäjän MM-kisoissa olivat myönteisiä.

Suurseuroista varsinkin Juventus on kiirehtinyt VARin käyttöönottoa. Torinolaisseura putosi viime kauden Mestarien liigan puolivälierissä, kun Real Madrid sai lopussa Juventuksen kyseenalaistaman rangaistuspotkun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– VAR on otettava käyttöön Euroopan jalkapalloliiton kilpailuissa niin pian kuin mahdollista, Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli vaati.

Mestarien liigan palkintosummat kasvavat huimasti

Jalkapallon Mestarien liiga on menestyville eurooppalaisseuroille rahasampo. Euroopan jalkapalloliitto Uefan seuroille jakamat palkintosummat ovat kasvaneet tällä vuosikymmenellä huimasti.

Kun palkintorahaa oli kaudella 2011–12 liikkeellä runsaat 754 miljoonaa euroa, tällä kaudella kokonaissumma nousee yli kahden miljardin euron.

Mestarien liigan keväällä 2012 voittanut Chelsea kuittasi tuolloin mestaruudestaan vajaat 60 miljoonaa euroa. Viime kauden mestarin Real Madridin kassa karttui tittelistä runsaalla 88,6 miljoonalla eurolla.

Kasvua selittää Mestarien liigan televisio-oikeuksien vetovoima. Kymmenen vuotta sitten Mestarien liigaa televisioitiin Euroopan ulkopuolella Etelä-Amerikassa. Nykyään Mestarien liigalla on tv-näkyvyyttä myös Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Afrikassa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt