Suomalainen tuomari Mattias Gestranius debytoi Mestarien liigassa – teki pelin lopussa kovan ratkaisun - Mestarien liiga - Ilta-Sanomat

Suomalainen tuomari Mattias Gestranius debytoi Mestarien liigassa – teki pelin lopussa kovan ratkaisun

Mattias Gestranius nosti punaisen kortin Atletico Madridin Stefan Savicille.

Julkaistu: 28.11.2018 21:51, Päivitetty 28.11.2018 22:06

Atletico Madrid kaatoi Monacon 2–0.

Päätuomari Mattias Gestraniuksen debyytti Mestarien liigassa sujui noin 80 minuutin ajan hyvin rauhallisesti. Atletico Madridin ja Monacon kohtaaminen ei lämmennyt tuliseksi, sillä kotijoukkue Atletico löi heikolle vierasjoukkueelle luun kurkkuun heti ottelun alussa.

Koke osui jo toisella peliminuutilla ja Antoine Griezmann 24. minuutilla. Tämän jälkeen ottelu eteni pitkään vailla tapahtumia. Vierasjoukkueesta ei ollut haastajaksi. Atletico voitti samoin 2–0-lukemin.

82. minuutilla Gestranius pääsi toden teolla toimeen. Atleticon toppari Stefan Savic pysäytti Youri Tielemansin kaukolaukauksen kädellään rangaistusalueella. Gestranius antoi Monacolle rangaistuspotkun, ja Savic joutui poistumaan kentältä illan toisen keltaisen korttinsa jälkeen.

Monacon takaa-ajo jäi kuitenkin haaveeksi, sillä Radamel Falcao epäonnistui rangaistuspotkussa.

Kaikkiaan Gestranius jakoi ottelussa kuusi keltaista korttia, joista kaksi Savicille.

Gestraniuksella oli Madridissa mukanaan tuttu tuomariryhmä. Mikko Alakare ja Jan-Peter Aravirta toimivat avustajina, Dennis Antamo ja Antti Munukka päätytuomareina sekä Jukka Honkanen neljäntenä erotuomarina.

Edellisen kerran suomalaistuomari vihelsi Mestarien liigassa joulukuussa 1995. Tuolloin Ajaxin ja unkarilaisen Ferencvarosin kohtaamisessa päätuomarina oli Ilkka Koho.

Keskiviikon alkuillan toisessa ottelussa D-lohkon jumbo Lokomotiv Moskova otti ensimmäisen voittonsa, kun se kaatoi turkkilaisen Galatasarayn kotonaan 2–0. Sekä Lokomotiv että Galatasaray ovat jo menettäneet jatkomahdollisuutensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?