Mestarien liiga

Yksityiskone ja hirmuinen voittobonus – Kylian Mbappe, 19, vaati PSG:ltä hurjia

Julkaistu:

Jalkapallo
Kylian Mbappe tavoitteli kiilaamista Neymarin edelle palkkauksessa.
Ranskan maajoukkueen kanssa kesällä maailmanmestaruutta voittamassa ollut Kylian Mbappe, siirtyi kesällä 2017 AS Monacosta PSG:hen huimalla 180 miljoonan euron siirtosummalla.

PSG joutui käymään Mbappesta kovan kamppailun: myös espanjalaisjätti Real Madrid oli nuorukaisen perässä loppumetreille saakka.

Pelaajan isä Wilfried Mbappe pelkäsi, että kilpailu peliajasta Real Madridin kivenkovassa hyökkäyksessä kävisi liian kovaksi.

Mbappen, 19, seuraksi valikoitui lopulta kotimaan kärkinimi PSG.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhteistyötä Football Leaksin kanssa tehneen saksalaislehden Der Spiegelin mukaan Mbappe esitti viiden vuoden ja 48 miljoonan euron sopimukseensa useita lisäpykäliä.

Mbappe ja hänen neuvonantajansa vaativat muun muassa, että nuoresta tähdestä tulisi PSG:n parhaiten palkattu pelaaja, mikäli hän voittaisi maailman parhaalle pelaajalle annettavan Kultaisen pallon.

Siinä tapauksessa Mbappen palkka olisi noussut suuremmaksi kuin saman seuran ykköstähden Neymarin saama korvaus.

PSG kuitenkin kieltäytyi vaatimuksesta ja tarjosi Mbappelle sen sijaan 500 000 euron bonuksen, mikäli hän voittaisi huippuarvostetun palkinnon.


Mbappe pyysi myös saada yksityiskoneen käyttöönsä vuosittain 50 tunniksi. PSG ei siihen suostunut.

Seura kuitenkin tarjoutui maksamaan 30 000 euroa nuorukaisen vuokrasta kuukausittain ja palkkasi hänelle palvelijan, autokuskin sekä henkivartijan.

20 vuotta joulukuussa täyttävää Mbappea pidetään nuoresta iästään huolimatta jo nyt yhtenä jalkapallon huippunimistä koko maailmassa.

Jalkapallon kansainvälinen tutkimuskeskus CIES arvioi aiemmin tällä viikolla, että Mbappe on planeetan arvokkain pelaaja. CIES päätyi Mbappen kohdalla 216,5 miljoonan euroon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt