Mestarien liiga

Ratkaiseeko Minihuuhkajien tähti HJK:lle jatkopaikan Mestarien liigassa? Mika Lehkosuo ylistää: ”Todellista kiimaa”

Julkaistu:

Mestarien liiga
Eetu Vertainen palasi alle 19-vuotiaiden EM-kisoista HJK:n miehistöön. Päävalmentaja Mika Lehkosuolla on kovat odotukset.
HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo myhäili tyytyväisenä kysyttäessä Klubin terveystilanteesta keskiviikon tärkeän Mestarien liigan karsintaottelun alla.

Pitkäaikaispotilaita ja hiljattain polvivamman saanutta Daniel O’Shaughnessyä lukuun ottamatta Lehkosuo saa käyttöönsä täyden miehistön kotiotteluun Valko-Venäjän mestaria Bate Borisovia vastaan.

– Jos olisit kysynyt tästä neljä päivää sitten, olisin ollut vähän huolestunut. Mutta ne muutamat pelaajat, jotka olivat lauantain Honka-ottelusta sivussa loukkaantumisen takia, saadaan takaisin, Lehkosuo sanoi tiistaina.


Viime viikon vierasottelu Valko-Venäjällä päättyi maalittomana. Tuolloin HJK:n riveistä puuttuivat alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa pelanneet lupaukset Valtteri Vesiaho ja Eetu Vertainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ja kun maali pitää tehdä, nostaisin Epan (Vertainen) esille. Hän on juuri sellainen pelaaja, joka voi tulla ratkaisemaan tämänkaltaisen ottelun, Lehkosuo sanoi.

Yhden osuman EM-kisoissa tehnyt Vertainen on avannut maalitilinsä myös Veikkausliigassa. Hän on osunut tällä kaudella kahdesti. Uran avausmaali tuli ikimuistoisella tavalla: suoraan kulmapotkusta Vaasassa.

– Hänellä on todellista kiimaa maalia kohti. Hän haluaa ratkaista tilanteita hyökkäyskolmanneksella siten, että niistä saa maalipaikan aikaiseksi. Kaikilla sitä kykyä ei ole, Epalla on. Aika näyttää, mihin se hänet kuljettaa, Lehkosuo sanoi.


Lehkosuon mukaan ensimmäinen osaottelu Valko-Venäjällä opetti HJK:lle, että Klubi pystyy pitämään Baten pitkät hyökkäykset kurissa puolustamalla syvällä. Kotiottelussa valmentaja haluaa nähdä joukkueensa ottavan ajoittain myös pallokontrollin.

– Meillä on mahdollisuudet satuttaa vastustajaa pitkillä hyökkäyksillä. Vaikka emme saisi niistä niistä joka kerta maalia, haavoitamme heidän uskoaan ja henkistä kanttiaan, Lehkosuo sanoi.

Pallon pitämisessä on myös riskinsä. Lehkosuo näkee, että Bate on erittäin vaarallinen vastaiskuista.

– Meillä pitää olla todella hyvä kenttätasapaino ja hyökätä järkevästi, eli menettää pallot oikeissa paikoissa. Meidän pitää olla valmiina menetyksiin ja tehdä nopeita juoksuja kotiinpäin niiden jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt