Kova futissiirto: Ylen huippuasiantuntija Petri Pasanen loikkaa kilpailijan leiriin

Julkaistu:

mestarien liiga
Petri Pasanen on kuuma nimi Suomen futisasiantuntijoiden joukossa.
Suomen A-maajoukkueen entinen pelaaja Petri Pasanen, 37, on Ilta-Sanomien tietojen mukaan MTV:n Mestarien liigan lähetysten uusi pääkommentaattori.

Pasanen on yksi arvostetuimmista suomalaisista jalkapallon tv-asiantuntijoista. Juuri päättyneissä jalkapallon MM-kisoissa hän oli erittäin näkyvässä roolissa Ylellä.

Entinen huippujalkapalloilija aloitti pelaajauransa lahtelaisessa FC Kuusysissä 1980-luvulla. 76 A-maaottelua laitapuolustajana ja topparina pelannut Pasanen siirtyi kesällä 2000 FC Lahdesta hollantilaiseen Ajaxiin.

Sen jälkeen hän pelasi Englannissa Portsmouthissa, Saksassa Weder Bremenissä, Itävallan Red Bull Salzburgissa ja Tanskan AGF:ssä. Uransa kaksi viimeistä kautta Pasanen pelasi FC Lahdessa 2015.

Pelaajauransa jälkeen Pasanen siirtyi tv-studion puolelle ja löi kunnolla läpi jalkapallon EM-kisoissa vuonna 2016. Pasanen kuului Ylen studiotiimiin myös Suomen A-maajoukkueen MM-karsintaotteluissa.

Kun huippujalkapallo on MM-kisojen päätyttyä kadonnut kokonaan Ylen kanavilta, oli luonnollista, että Pasanen siirtyy uusien haasteiden pariin.

Jo aiemmin MTV kertoi, että selostaja Tuomas Virkkunen palaa muutaman vuoden tauon jälkeen yhtiön jalkapalloselostajaksi Viasatilta.

MTV:llä on kuluvalla kaudella jalkapallosarjoista Mestarien liigan, Euroopan liigan ja Espanjan liigan tv-oikeudet.

Viasatilla on puolestaan Huuhkajien Kansojen liigan otteluiden lisäksi oikeudet Englannin Valioliigaan, Saksan Bundesliigaan, Ranskan liigaan, Hollannin Eredivisieen, Belgian liigaan ja Skotlannin Valioliigaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt