Mestarien liiga

HJK taistelee tietään kohti Mestarien liigaa – vastustajan suomalaispelaaja on joukkueelleen arvokas tietolähde

Julkaistu:

Mestarien liigan karsinta
Valko-Venäjän mahtiseura Bate on udellut tietoja HJK:sta suomalaispelaajaltaan Jasse Tuomiselta ennen keskiviikon ottelua.
Töölön jalkapallostadion on ollut suosiollinen paikka Jasse Tuomiselle. Reippaan kasvatti teki edellisellä veikkausliigakaudellaan 2016 maalin nykyisellä Telia 5G -areenalla kolmessa eri ottelussa FC Lahden paidassa.

Osumista kaksi tuli HJK:ta ja yksi HIFK:ta vastaan. Tuominen lieneekin ainakin jollain tapaa merkattu mies HJK:n valmentajan Mika Lehkosuon papereissa, jos hän pääsee huomenna kentälle Bate Borisovin ja Klubin välisessä Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osassa.

– Minulla on Lahden riveistä ihan hyviä muistoja Klubia vastaan. Toivottavasti maalisuma jatkuu, Bateen keväällä 2017 siirtynyt Tuominen heittää.

Tuomisen, 22, mahdollisuudet päästä pelaamaan Baten kotikaupungissa Barysayssa tahkottavassa avausosassa ovat mainiot. Hän on ollut nyt kolmesti peräkkäin joukkueensa avauksessa. Niistä ensimmäisessä syntyi kauden avausmaali, kun pelattiin Valko-Venäjän cupia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Minuutit ovat kasvaneet valmentajanvaihdoksen myötä. Bate antoi kesäkuun alussa potkut Oleg Dulubille, joka ehti valmentaa seuraa tammikuusta saakka.

Valko-Venäjän menestyneimmän seuran valmentajaksi suhteellisen nuorena nousseen, vasta 37-vuotiaan Alexei Bagan alaisuudessa Tuominen on saanut suuremman roolin.

– Silloin kun Dulub oli valmentajana, minulla oli pari loukkaantumista. Hän taas peluutti samoja äijiä koko ajan. En oikein saanut saumaa missään vaiheessa. Kun saimme uuden koutsin, peliaikani on kasvanut koko ajan, Tuominen sanoo.

Dulubin lähtö on Tuomisen mukaan muutenkin puhdistanut ilmapiiriä joukkueessa. Syitä hän ei halua avata.

Kärjessä tai laidalla pelaava lahtelainen painottaa, ettei Batessa aliarvioida HJK:ta, vaikka lähtökohtaisesti helsinkiläisseura on otteluparin altavastaaja. Bate on Klubille aivan toisenlainen haaste kuin avauskierroksella yhteismaalein 5–2 kaatunut färsaarelainen Vikingur.


Bate on pelannut Mestarien liigan lohkovaiheessa viidesti ja on ainoa koskaan mukaan kilpailuun päässyt valkovenäläisseura. Viime kaudella Bate pelasi Euroopan liigan lohkovaiheessa.

Kun Batessa saatiin tietää, että HJK on tulossa vastaan toisella karsintakierroksella, Tuomista revittiin hihasta. Seurassa haluttiin tietää mahdollisimman paljon Klubista.

Tietojen tivaaminen ei tullut yllätyksenä.

– Suomalaisena olen hyvä apu johdolle. HJK on tuttu joukkue, jota vastaan olen pelannut. He kyselivät asioita ja ottivat vastaan suurella mielenkiinnolla kaiken tiedon mitä saivat.

– Kaikki fokus on siinä, että haluamme mennä jatkoon eikä löysäilyyn ole varaa. Tavoitteena on taas pääsy Mestarien liigan lohkovaiheeseen ja asennoituminen on sitä luokkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt