Mestarien liiga

HJK jätti yhden tähtipelaajistaan kotiin – tällä ryhmällä Klubi hakee suuryllätystä

Julkaistu:

mestarien liigan karsinta
Filip Valencic ei mahtunut HJK:n Valko-Venäjälle matkustaneeseen ryhmään.
HJK matkusti tiistaina Valko-Venäjälle ja Borisoviin. Keskiviikkona seura kohtaa maan mestarin BATE Borisovin Mestarien liigan toisella karsintakierroksella.

Matkaan lähteneessä ryhmässä on yksi erikoisuus. Kaudella 2017 Veikkausliigan vuoden pelaajaksi valittu Filip Valencic ei matkustanut HJK:n mukana Valko-Venäjälle. Hän ei tiettävästi ole loukkaantunut. Kun Ilta-Sanomat tiedusteli HJK:n tiedotukselta Valencicin poisjäännin syytä, oli vastaus yksinkertainen.

– Näin on valmennus valinnut miehistön. Tämä on paras miehistö tähän otteluun tällä kertaa, seurasta vastattiin.

Valencicin ja HJK:n valmennuksen välit olivat keväällä koetuksella. Asemaansa turhautunut slovenialaispelaaja vaati HJK:n ja KuPSin välisen ottelun tauolla päästä vaihtoon. Hän ei suostunut enää pelaamaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Osapuolet pääsivät jälleen samalle sivulle pitkien keskustelujen jälkeen. Valencic kertoi kesällä Pallokerhon podcastin haastattelussa pyytäneensä käytöstään anteeksi pelikavereilta ja valmennukselta.

Hän nousi pian takaisin avauskokoonpanoon, mutta tehot katosivat. Valencic on viimeksi tehnyt maalin toukokuussa Interiä vastaan. Tehottomuus johti uusiin penkkikomennuksiin. Slovenialainen on ollut vain kolmesti avauskokoonpanossa viimeisen yhdeksän ottelun aikana.

HJK:n uudet hankinnat sen sijaat ovat Borisovissa mukana. Paluumuuttaja Mikko Sumusalo sekä maanantaina värvätty nigerialainen Macauley Chrisantus ovat molemmat vaihtoehtoja Mika Lehkosuolle keskiviikon tärkeässä europelissä.

HJK:n ryhmä BATE Borisovia vastaan

Markus Uusitalo
Robin Källman
Maksim Rudakov
Hannu Patronen
Daniel O'Shaughnessy
João Klauss
Rafinha
Riku Riski
Mosa
Sebastian Dahlström
Nikolai Alho
Roni Peiponen
Mikko Sumusalo
Anthony Annan
Faith Obilor
Enoch Banza
Macauley Chrisantus
Otto Ollikainen
Evans Mensah

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt