Mestarien liiga

HJK eteni jatkoon Mestarien liigan karsinnoissa – vastus kovenee huomattavasti seuraavalla kierroksella

Julkaistu:

Mestarien liiga
HJK kaatoi Färsaarten mestarin Vikingurin kotiottelussaan 3–1.

HJK–Vikingur 3–1 (3–1)

Yhteismaalit 5–2

HJK ei jättänyt färsaarelaisille vieraille mahdollisuuksia Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa tiistaina.

Helsinkiläiset saivat otteluun salama-alun, kun brassikärki Klauss laukoi 1–0-osuman vain 22 sekunnin pelin jälkeen. Evans Mensah tuplasi johdon 10. peliminuutilla, ja Moshtagh Yaghoubi laukoi lopullisen 3–0-ratkaisuniitin jo 19. minuutilla.

Vikingur onnistui kaventamaan vain hetkeä myöhemmin halvalla tavalla, mutta HJK kontrolloi kahden maalin johtoasemassa peliä loppuun asti.

Toisella karsintakierroksella HJK kohtaa Valko-Venäjän hallitsevan mestarin Bate Borisovin, joka johtaa maansa pääsarjaa myös tällä hetkellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bate on tuttu joukkue eurocupien lohkovaiheista. Se pelasi viime kaudella Euroopan liigan lohkovaiheessa. Mestarien liigan lohkovaiheessa se on pelannut tällä vuosikymmenellä neljästi, viimeksi kaudella 2015–16.

Otteluparin avausosa pelataan Valko-Venäjällä jo ensi viikon keskiviikkona, 25. heinäkuuta. Toinen osaottelu on ohjelmassa Helsingissä seuraavalla viikolla.

Mestarien liigan lohkovaiheeseen yltääkseen HJK:n pitäisi kaataa Baten lisäksi vielä kaksi seuraavaa vastustajaa.

Bate–HJK-otteluparin häviäjä pääsee kuitenkin mukaan Euroopan liigan karsintojen kolmannelle kierrokselle, josta voittajat pääsevät taistelemaan lohkovaihepaikoista viimeiselle karsintakierrokselle.

Baten riveissä pelaa lahtelaislähtöinen hyökkääjä Jasse Tuominen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt