Mestarien liiga

Rynniikö HJK seuraavalle kierrokselle Mestarien liigan karsinnoissa? ISTV näyttää Ruudussa kello 19

Julkaistu:

JALKAPALLO
Ensimmäisen osaottelun vieraskentällä maalein 2–1 voittaneella HJK:lla on tiistaina mainio mahdollisuus edetä Mestarien Liigan karsintaottelusta jatkoon Färsaarelaista Vikinguria vastaan.
Kaksi vierasmaalia antavat tukevan selkänojan toiselle osaottelulle, mutta joukkueen keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström korostaa silti malttia.

– Olemme otteluparissa vasta puolivälissä.

HJK pelasi Färsaarilla hyvän ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puoliajalla se kohtasi vaikeuksia. Jakso oli Dahlströmin sanojen mukaan ”snadisti vaikeampi”.

– He saivat toisella puoliajalla hengen päälle, Dahlström kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Dahlströmin mukaan Vikingur pelasi suoraviivaisesti pystyyn. Färsaarelaiset puolustivat matalassa puolustusmuodossa ja lähtivät terävästi vastahyökkäyksiin pallon saadessaan.

Myös erikoistilanteet, tuo MM-kisoissakin tehokas tapa viimeistellä, oli yksi heidän aseistaan.

– Heillä oli tosi juoksuvoimaisia ja isoja jätkiä. Erikoistilanteissa he olivat vahvoja ja ovat muutenkin fyysisesti kova jengi, mutta se on myös joukkueen peli-identiteetti.

HJK kävi eilisen palaverissa läpi vastustajan erikoistilanteita ja vastahyökkäyksiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Dahlström korostaa, että näissä kahdessa pelin osa-alueessa HJK:n pitää olla tarkkana.

– Sitten kävimme läpi omaa pelin avaamista, että mikä toimi ensimmäisellä puoliajalla hyvin.

HJK aikoo ottaa ottelun sekä pallon hallintaansa. Se pyrkii rakentamaan organisoituja hyökkäyksiä, mutta Dahlström muistuttaa myös toisesta hyökkäysvaihtoehdosta: HJK:n pitää pyrkiä hyökkäämään nopeasti pystyyn, kun siihen on paikka.

– Pitää löytää hyvä balanssi, milloin hyökätään nopeasti ja milloin pidetään vähän enemmän palloa. Ei voi olla pelkkää hidasta hyökkäystä.

Dahlström painottaa myös, että voitto tulee puolustamisen kautta.

– Jos saamme eliminoiduttua heidän vastahyökkäykset ja annamme mahdollisimman vähän erikoistilanteita ja hoidamme ne (erikoistilanteet) hyvin, silloin olemme puolustaneet hyvin. Tehdään paljon maaleja alkuun, niin se helpottaa asiaa myös aika paljon.

Mikäli HJK pääsee otteluparista jatkoon, se kohtaa seuraavalla kierroksella valkovenäläisen BATE Borisovin. Mestarien liigan lohkovaiheeseen päästäkseen Klubin olisi pudotettava tieltään neljä vastustajaa.

HJK–Vikingur ISTV:n Ruutu-palvelussa klo 18.55

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt