Mestarien liiga

Johtiko aivotärähdys Liverpoolin maalivahdin karmeisiin mokiin? Kollegalta terävä huomio – katso video kohutilanteesta

Julkaistu:

Mestarien liiga
Chelsean maalivahti Thibaut Courtois ei usko aivotärähdyksen vaikuttaneen Loris Kariusin otteisiin Mestarien liigan finaalissa.
Liverpoolin maalivahti Loris Kariusin kohtalokkaat virheet Mestarien liigan finaalissa ovat puhuttaneet pitkään toissa lauantaina pelatun ottelun jälkeen. Englantilaisjoukkueen 1–3-tappio Real Madridille pantiin lähes yksimielisesti Kariusin piikkiin.

Maanantaina saksalaismaalivahdin kaksi katastrofaalista, takaiskumaaleihin johtanutta virhettä asettuivat uuteen valoon, kun päävammoihin erikoistuneet lääkärit Ross Zafonte ja Lenore Herget bostonilaisesta Massaschusetts General Hospitalista julkaisivat tiedotteen sairaalan kotisivuilla.

Kariusta tutkineiden Zafonten ja Hergetin mukaan maalivahti sai toukokuun lopulla pelatussa finaalissa aivotärähdyksen, joka saattoi vaikuttaa hänen peliesityksiinsä ottelun aikana.

Lääkärit kirjoittivat, että Kariusin aivot eivät todennäköisesti käsitelleet visuaalista informaatiota normaalisti ottelun aikana. Zafonte ja Herget olivat tutkineet Kariusia viisi päivää ottelun jälkeen.

Karius sai aivotärähdyksen oletettavasti tilanteessa, jossa hän törmäsi Real Madridin Sergio Ramosin kanssa toisen puoliajan alussa. Ramos kompuroi juostessaan kohti Liverpoolin maalia ja huitaisi kaatuessaan kyynärpäällään Kariusta päähän.

Saiko Karius aivotärähdyksen tästä tilanteesta? Katso video alta.Karius horjahti Ramosin iskun seurauksena selälleen. Hän viittoili ottelun tuomaristolle saatuaan kovan osuman, mutta erotuomari Milorad Mazic ei nähnyt tilanteessa rikettä. Tuomari kävi kysymässä Kariusin vointia, ja saksalaismaalivahti mitä ilmeisemmin totesi pystyvänsä jatkamaan peliä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pian yhteentörmäyksen jälkeen Karius mokasi heittämällä avausheittonsa suoraan Karim Benzeman jalkaan. Pallo kimposi Benzeman jalasta Liverpoolin maalin vieden Realin 1–0-johtoon.

Lääkäreiden mukaan Karius toipuu aivotärähdyksestä täysin. Lääkäreiden lausunnosta ja kovasta iskusta huolimatta kaikki eivät ole ostaneet selitystä, että aivotärähdys olisi vaikuttanut Kariusin otteisiin.

Chelsean belgialainen maalivahti Thibaut Courtois ihmetteli, miten Karius pystyi tekemään kaksi loistavaa torjuntaa, jos hän kärsi aivotärähdyksen oireista.

– Olen pahoillani hänen puolestaan. Mutta pidän outona, että he syyttävät virheistä aivotärähdystä. Virheiden lisäksi hän teki myös kaksi hyvää torjuntaa. Olivatko ne sitten tuuria, jos hän ei nähnyt palloa? Courtois kummastelee The Independentin mukaan.

– Jos saa aivotärähdyksen, pitää poistua pelistä. Tai sitten lääkärit pakottavat jättämään pelin kesken, hän sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt