Mestarien liiga

Tuomas Virkkunen selostaa jatkossakin Mestarien liigaa – suosikkiselostaja pääsee nyt uuteen tilanteeseen: ”En ollut edes ajatellut, että se olisi mahdollista”

Julkaistu:

jalkapallo
Kulttiselostaja Tuomas Virkkunen selostaa jatkossakin Mestarien liigaa.
Taistelua jalkapallon seurajoukkueiden himotuimmasta pokaalista voi seurata jatkossa vain maksukanavilta, kun Mestarien liigan oikeudet siirtyivät MTV:lle viime kauden päätteeksi.

Mestarien liigan mukana osoitetta vaihtaa myös futiksen kultakurkku Tuomas Virkkunen. Viime vuosina Viasatin jalkapallolähetyksiä selostaneen Virkkusen lisäksi Mestarien liigaa selostavat muun muassa Antero Mertaranta ja Niki Juusela.

Virkkuselle siirto ”Chämppärin” mukana Maikkarin leiriin oli luonnollinen valinta.

– Muistaakseni selostin Mestarien liigaa ensimmäisen kerran vuonna 2004–05. On etuoikeus saada selostaa jalkapallon parasta tuotetta, Virkkunen hekumoi Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuote on itse Tuomas Virkkunenkin. Kulttiselostajan historiasta löytyy niin pelin tiimellyksessä kerrottuja ikimuistoisia tarinoita kuin käsittämätöntä heittäytymistä ottelutapahtumiin.

Selostajalle itselleen ei tuota vaikeuksia miettiä parasta muistoaan Mestarien liigan selostuksista. Ylitse muiden nousee Barcelonan nousu kevään 2017 pudotuspeleissä PSG:ia vastaan.

Pariisissa pelatun ensimmäisen osaottelun 0–4-hävinnyt Barcelona kampesi kotikentällään Camp Noulla ottelun viime hetkillä jatkoon. Virkkunen sekosi täydellisesti selostuskopissaan, kun Sergi Roberto upotti 6–1-maalin lisäajan yliajalla. Videon Virkkusen selostuksesta näet täältä.


– Draama siinä pelissä oli vaan niin uskomaton. Ensiksi Barcelona tuli lähelle, sitten (Edinson) Cavani tappoi pelin (1–3-kavennus), ja sen jälkeen ne tulivat vielä uudestaan. Tuollaisia draamankaaria jokainen selostaja toivoo, Virkkunen muisteli reilun vuoden takaisia tapahtumia.

Muina selostusuransa kohokohtina Virkkunen mainitsee ikonisten pelaajien jäähyväiset. Alessandro Del Pieron tai Zinedine Zidanen ja tuoreempina esimerkkeinä Gianluigi Buffonin ja Andres Iniestan kaltaisten legendojen viimeiset ottelut ovat jättäneet lähtemättömän jäljen selostajaan.

Uudet lähetysajat

Mestarien liigan ohjelmisto uudistuu tulevalle kaudelle niin, että matseja pelataan illassa kahteen eri aikaan. Kun aikaisemmin kaikki pelit – muutamaa Itä-Euroopan poikkeusta lukuun ottamatta – alkoivat kello 21.45, tulevaisuudessa ottelut alkavat 19.55 ja 22.00. Uudistus on Virkkusen mieleen.

– Olen ihmetellyt, miten näinkin mahtavalla tuotteella kuin Chämppäri on kestänyt niin kauan ottaa tämä malli käyttöön. Nyt on mahdollisuus seurata kaksi matsia putkeen, jos vain jaksaa, Virkkunen ilakoi.

Sarjan voiton on vienyt viiden edelliskevään aikana neljä kertaa nimiinsä Real Madrid. Historiallinen kolmas peräkkäinen voitto irtosi Liverpoolin kustannuksella tänä vuonna. Ukrainan Kiovassa pelattu loppuottelu päättyi merkillisten vaiheiden jälkeen Los Blancosin 3–1-voittoon.

– Kieltämättä alkaa vähän kyllästyttää, kun yksi ja sama jengi juhlii keväästä toiseen. Pitäisin sitä ihan tervetulleena, että joku muu pääsisi nostamaan pokaalia, Virkkunen kommentoi.


Siirto Maikkarille tarkoittaa sitä, ettei Virkkusen ääntä kuulla jatkossa muiden huippuliigojen, kuten Englannin Valioliigan, Italian Serie A:n tai Espanjan La Ligan, selostuksissa. Virkkunen jättää pitkäaikaiset kumppaninsa kaiholla, mutta näkee asiassa valoisankin puolen.

– Tämä menee nyt vähän syvällisemmäksi, mutta elämässä on paljon muutakin kuin jalkapallo. Olen ollut näissä hommissa 15 tai 16 vuotta ja käytännössä tänä aikana minulla ei ole ollut ainuttakaan vapaata viikonloppua. En ollut edes ajatellut, että se olisi mahdollista, mutta nyt minulle tarjoutui siihen mahdollisuus, Virkkunen sanoi.

Vapaaksi jäävästä ajasta Virkkunen haluaa viettää mahdollisimman suuren osan poikansa kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt