Mestarien liiga

Real Madridin tähden tempusta miljardin euron korvausvaatimus – käytti judossa kiellettyä waki-gatamea!

Julkaistu:

Mestarien liiga
Real Madridin tähtipuolustaja Sergio Ramos on saanut niskaansa paljon kuraa liittyen Mestarien liigan finaalin tapahtumiin.
Lauantain Mestarien liigan finaalin tapahtumat puhuttavat kiivaasti urheilupiirejä. Keskustelua ovat synnyttäneet etenkin Liverpoolin maalivahdin Loris Kariusin virheet ja joukkueen ykköstähden Mo Salahin loukkaantuminen.

Salah loukkasi olkapäätään ensimmäisellä puoliajalla kaaduttuaan samassa rytäkässä Real Madridin huipputopparin Sergio Ramosin kanssa. Kaksikko tavoitteli palloa käsikynkässä. Kun pelaajat kaatuivat, Salahin olkapää vääntyi pahannäköisesti. Itkevä egyptiläinen joutui lopulta jättämään ottelun kesken.

Tapahtunut oli valtava takaisku paitsi Liverpoolille myös Egyptin maajoukkueelle. 25-vuotias hyökkääjä on ehdottomasti Egyptin tärkein pelaaja. Vielä ei ole varmaa, toipuuko Salah täyteen kuntoon Venäjällä pelattaviin MM-kisoihin. Salah on tosin itse vakuuttanut olevansa kesällä pelikunnossa.

Salahin loukkaantumiseen johtanut tilanne on jakanut jyrkästi mielipiteitä. Moni on pitänyt Ramosia syyllisenä egyptiläistähden vammaan ja väittänyt espanjalaistopparin vahingoittaneen vastustajaansa tahallaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Syytökset ovat menneet niin pitkälle, että egyptiläinen lakimies Bassem Wahba on haastanut Ramosin oikeuteen. Wahba hakee oikeudessa espanjalaiselta miljardin euron korvausta.

Tilanteeseen on ottanut myös yllättäen kantaa Euroopan judoliitto.
Kansainvälinen lajiliitto vihjaa Twitter-tilillään Ramosin käyttäneen tilanteessa judossa kiellettyä waki-gatame-käsilukkotekniikkaa.

– Waki-gatame on vaarallinen tekniikka. Siksi se on kielletty judossa siirryttäessä ne-wazaan. Mitä mieltä olette tästä rikkeestä? liiton päivityksessä luki.

Tekstin yhteydessä on kuva kaatuvista Ramosista ja Salahista. Kuvaan on liitetty seuraava teksti:

– Tämä on kielletty käsilukkotekniikka judossa, mutta jalkapallossa se on tarpeeksi hyvä tuomaan Mestarien liigan voiton.

Parjatulla Ramosilla on riittänyt myös puolustajia. Heidän mukaansa Salah otti pallontavoittelutilanteessa ensimmäisenä käsiotteen. Sitä seuranneen tapahtumaketjun nähdään olleen epäonninen sattuma.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt