Mestarien liiga

Liverpoolin pelaajien käytös pöyristytti – nyt yksi heistä selittää, miksei lohduttanut itkuun purskahtanutta maalivahtia

Julkaistu:

Mestarien liiga
Mestarien liigan finaalista tuli painajainen Liverpoolin maalivahdille Loris Kariukselle.
Liverpoolin saksalaismaalivahdin Loris Kariuksen otteet ovat puhuttaneet futismaailmaa kiivaasti lauantain Mestarien liigan finaalin jälkeen.

Kiovassa pelattu loppuottelu päättyi Real Madridin 3–1-voittoon. Kaksi madridilaisten maalia menivät selvästi haparoineen Kariusin, 24, piikkiin.

Molarin ensimmäinen virhe tapahtui toisen puoliajan alussa, kun hän heitti avausheittonsa suoraan Realin Karim Benzeman jalkaan. Pallo lipui siitä maaliin. Saksalaisen illasta tuli sysimusta ottelun lopussa, kun Gareth Balen kaukolaukaus lipsahti maalivahdin käsien kautta verkon perukoille.

Karius tiesi mokanneensa raskaasti, kun ottelun päätösvihellys soi. Veskari itki pitkään yksin nurmen pinnassa, kunnes Realin pelaajat ja Liverpoolin valmennushenkilökunta tulivat lohduttamaan häntä.


Monet futisfanit ovat ihmetelleet, miksi maalivahti ei saanut heti ottelun jälkeen lohduttavia halauksia joukkuetovereiltaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Liverpoolin entinen huippupuolustaja Mark Lawrenson otti asiaan kantaa kolumnissaan BBC:n sivuilla.

– Oli kauheaa katsoa, kun Liverpoolin maalivahti oli täysin yksin maalinsa edustalla pelin päätyttyä, Lawrenson kirjoitti.

– Jonkun Kariuksen joukkuetovereista olisi pitänyt mennä halaamaan häntä, vaikkei pelaajalla olisi ollut mitään sanottavaa.

Joukkuekavereiden käytös on herättänyt runsaasti keskustelua. Liverpoolin keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldum selitti, miksi ei mennyt lohduttamaan veräjänvartijaa.

– En sanonut hänelle mitään, koska monet ihmiset menivät jo hänen luokseen. Joskus ei ole mukavaa, kun liian moni tulee ympärille, hollantilaispelaaja sanoi englantilaislehti The Sunin mukaan.

– Se ei ollut sellainen päätös Mestarien liigan kaudelle kuin halusimme, mutta joskus tällaista tapahtuu jalkapallossa. Se on äärimmäisen turhauttavaa, emmekä voi muuttaa sitä.


Karius on saanut painajaismaisen ottelun jälkeen monenlaista palautetta. Kannattajilta ja joukkueeltaan anteeksi pyytänyt maalivahti on saanut niskaansa paljon kuraa. Kariusille on muun muassa toivottu kuolemaa, ja hänen perhettään on uhkailtu.

Monet suuret futisnimet ovat vaatineet nuorelle maalivahdille armahdusta ja muistuttaneet, että virheitä sattuu kaikille.

Karius piti äärimmäisen matalaa profiilia palattuaan myöhään sunnuntai-iltana Kiovasta. Brittimedian mukaan saksalainen jatkoi Liverpoolista matkaansa todennäköisesti ulkomaille. Karius bongattiin Manchesterin lentokentällä, jossa hänet johdatettiin nopeasti turvatarkastuksen läpi.

Poliisi on ilmoittanut tutkivansa Kariusin perheeseen kohdistuneet uhkaukset ja ottavansa ne erittäin vakavasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt