Vuoden tärkein suomalainen jalkapallo-ottelu ei näy tv:stä – ”Emme päässeet tekemään edes tarjousta”

Julkaistu:

Mestarien liiga
Astana–HJK-ottelu ei tule miltään tv-kanavalta.
HJK kohtaa keskiviikkona Astanan Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella. Peli on äärimmäisen tärkeä. Jatkopaikka varmistaisi helsinkiläisille paikan vähintään Euroopan liigan lohkovaiheeseen.

Silti ottelua ei näy miltään tv-kanavalta. Ei maksulliselta, eikä maksuttomalta.

– Selvitimme mahdollisuuksia hankkia ottelun esitysoikeudet, mutta meille kerrottiin, että ne eivät ole myynnissä. Emme siis päässeet tekemään edes tarjousta, Ylen tapahtumaurheilun- ja urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman sanoo.

– Tämä on aika normaalia. Välillä oikeudet tulevat meille ja välillä ne menevät muualle.

Poikkeuksellista sen sijaan on, että tapahtuman yksinoikeudet ovat ulkomaalaisella vedonlyöntiyhtiöllä, eikä ottelua näe tv:stä edes rahalla.

– Kuluttajan kannalta on tietysti ikävää, että ottelu ei tule vapaalta tai edes helposti hankittavalta tv-kanavalta, Portman toteaa.

Otteluparin ensimmäinen osa päättyi Helsingissä 0–0. HJK menee parista jatkoon, jos se voittaa Kazakstanissa. Tasapelikin riittää, mikäli Klubi saa tehtyä vierasmaalin.

– Jos HJK menee otteluparista jatkoon, meillä on UCL-sopimuksemme kautta velvoite näyttää seuraavat pelit ja mielellämme sen teemmekin.

Jos HJK taas häviää ja menee Euroopan liigan playoff-vaiheeseen, kahden seuraavan ottelun tilanne on Portmanin mukaan täysin auki.

– Niitä oikeuksia ei ole vielä kellään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt