Mestarien liiga

Barcelona voitti Mestarien liigan!

Julkaistu: , Päivitetty:

Mestarien liiga
Barcelona voitti Juventuksen Berliinissä pelatussa loppuottelussa 3-1. Se juhlii Euroopan ykköskilpailun voittoa nyt viidettä kertaa.
Barcelona sai finaaliin unelma-alun. Ottelua oli pelattu noin kolme ja puoli minuuttia, kun Ivan Rakitic ohjasi Andres Iniestan syötöstä espanjalaisille 1-0.

Barcelona hallitsi ensimmäistä puoliaikaa vahvasti, mutta ei onnistunut maalinteossa enää uudestaan.


Juventuksen pelaaminen piristyi toisella puoliajalla. Alvaro Morata ohjasi italialaisille 1-1-tasoituksen maalivahti Marc-Andre ter Stegenin torjuttua Carlos Tevezin laukauksen eteensä.


Myös ottelun ratkaisumaali syntyi paluupallosta. Juven Gianluigi Buffon torjui Lionel Messin kudin viereensä, ja Luis Suarez tykitti 2-1.

- Upeaa! Tämä on uniikkia. Näiden pokaalien eteen on kärsittävä, Suarez iloitsi ottelun jälkeen kansainvälisen median edessä.

Neymar tykitti vielä lisäajan seitsemännellä minuutilla vastahyökkäyksen päätteeksi 3-1.


Barcelonan pitkäaikainen tähtipelaaja Xavi pelasi viimeisen ottelunsa rakkaan seuransa paidassa. Hän pääsi kentälle vaihdosta.

Xavi sai hienot jäähyväiset, mutta Barcan voitonjuhlissa on myös haikeita ja surullisia tunnelmia, kun yksi upea aikakausi päättyy Xavin jättäessä seuran.

- Meillä oli vaikeita hetkiä tällä kaudella, mutta pääsimme niiden ohi. Teimme rajusti töitä, ja tänään saamme juhlia, Javier Mascherano hehkutti.Barcelona on voittanut Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailun nyt viidesti. Aiemmat voitot löytyvät vuosilta 1992, 2006, 2009 ja 2011.

Juventukselle finaalitappiot ovat tuttuja. Joukkue on voittanut vain kaksi kahdeksasta loppuottelustaan, viimeksi 1996.

  • Yllä olevalla videolla molempien joukkueiden fanien tunnelmia ottelun aikana.

Tulospalvelu: UEFA Mestarien liiga 06.06.2015