Mestarien liiga

Tämän takia Markkanen pääsi Real Madridin Mestarien liigan listalle

Julkaistu:

Mestarien liiga
Eero Markkasen nimeäminen Euroopan ykköskilpailun pelaajalistalle ei tapahtunut pelkästään urheilullisin perustein.
Real Madrid nimesi seuran kakkosjoukkueessa pelaavan suomalaishyökkääjän Eero Markkasen Mestarien liigan 25 pelaajan listalle. Real Madrid Castillan riveistä Euroopan ykköskilpailun pelaajalistalle nostettiin myös laitapakit Abner ja Guillermo Varela.

Pääsy listalle tuli yllätyksenä myös Markkaselle itselleen. Vaikka Real Madridilla on AIK:sta Espanjaan siirtyneen suomalaiskärjen suhteen suuret odotukset, Markkasta ei nimitetty Cristiano Ronaldon, Gareth Balen, Karim Benzeman ja kumppaneiden seuraksi Mestarien liigaan pelkästään pelillisten ominaisuuksien ansiosta.

Uefan sääntöjen mukaan seura voi nimetä Mestarien liigan A-listalle 25 pelaajaa. Tämän lisäksi niin sanotulle B-listalle voi nimetä tammikuun 1993 jälkeen syntyneitä pelaajia, jotka ovat olleet seurassa 15 vuotta täytettyään yhtäjaksoisesti kaksi vuotta.

Markkanen, Abner ja Valera eivät täytä vaatimusta, eikä kolmikkoa näin voi nimetä B-listalle. Koska Madridin pelaajaryhmä on muun muassa Xabi Alonson ja Ángel di Marían lähdön takia viime vuosia kapeampi, A-listalle mahtui kolme kakkosjoukkueen pelaajaa.

Päävalmentaja Carlo Ancelotti halusi nimetä Real Madrid Castillasta kolme sellaista pelaajaa, jotka eivät täytä B-listan vaatimuksia. Näin Markkanen oli valittujen joukossa, vaikka esimerkiksi viime viikonlopun liigamiehistöön Real Sociedadia vastaan luotsi otti kakkosjoukkueen hyökkääjistä mukaan 19-vuotiaan Raúl de Tomasin, joka täyttää Mestarien liigan B-listan vaatimukset.

Pääsy A-listalle parantaa oleellisesti Markkasen mahdollisuuksia debytoida Real Madridin ykkösjoukkueessa. Liigan sääntöjen mukaan yli 23-vuotias pelaaja ei voi pelata vuorotellen ykkös- ja kakkosmiehistössä, eikä Markkanen ainakaan toistaiseksi kilpaile pelipaikasta Ronaldon ja Benzeman kanssa. Sen sijaan ei ole täysin mahdoton ajatus, että mikäli Madrid olisi varmistanut lohkovoittonsa ennen alkulohkon viimeistä ottelua Ludogoretsia vastaan, Ancelotti voisi antaa suomalaiselle jopa peliminuutteja.

Espanjalaislehti Marca uutisoi perjantaina näyttävästi 197 senttiä pitkän ja 97 kiloa painava "suomalaistankin" nimittämisestä Mestarien liigan miehistöön.