Nyt selvitetään, oletko rehellisempi kuin muut suomalaiset! Vastaa 10 kysymykseen ja saat tietää vastauksen

Käännätkö salaa parkkikiekkoa tai jätätkö sanomatta kaupan kassalle, jos loppusumma onkin euron vähemmän kuin pitäisi? Näihin kysymyksiin vastaamalla näet, kuinka rehellinen olet muuhun kansaan verrattuna.

Irtokarkit on jo punnittu, mutta haluatkin lisätä pussiin vielä pari lempikarkkiasi. Punnitsetko karkkeja uudelleen?

15.3. 18:30

Yleensä Suomessa kadulla kävellessä voi luottaa siihen, että jos jotain tiputtaa, takana kävelevä huikkaa tai kiirehtii perään tippuneen tavaran kanssa. Jos kassi unohtuu bussiin tai kauppaan, joku kanssamatkustaja todennäköisesti palauttaa sen kuljettajalle, kassalle tai löytötavaratoimistoon.

Suomalaisia pidetään rehellisenä kansana. Amerikkalaislehti Reader’s Digest teki taannoin testin, jossa 12 lompakkoa ”tiputettiin” vahingossa eri kaupunkeihin. Lompakoissa oli mukana perhekuva, kuponkeja, käyntikortteja sekä 50 dollarin edestä käteistä rahaa.

Helsinkiläiset ihmiset olivat testin mukaan kaikkein rehellisimpiä: 11 lompakkoa palautettiin omistajilleen.

Mutta ovatko suomalaiset oikeasti niin rehellisiä kuin meistä ulkomailla asti puhutaan? Miten toimimme tilanteissa, joissa epärehellisyys olisi kenties vain pieni paha?

Laadimme 10 kysymystä kuvitteellisista tilanteista. Vastaa kysymyksiin sen perusteella, miten itse toimisit tai olet vastaavissa tilanteissa toiminut. Kysely on anonyymi – voit siis vastata huoletta täysin rehellisesti. Samalla näet reaaliajassa, mitä muut suomalaiset ovat vastanneet.

Lue lisää: Kissa vai koira? 13 kysymystä paljastaa, oletko muiden suomalaisten kanssa samaa mieltä ikuisista kiistanaiheista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?