Linda tuunasi Ikean kaapistosta upean senkin ja latasi kuvan someen – nyt tuotetta myydään tonnilla huonekaluliikkeessä

Kun kalusteliike kiinnostui Lindan tuunaamasta senkistä, edessä oli valinnan paikka.

Tällaisen senkin Linda tuunasi Ikean kaapistosta.

7.3. 7:00

Me Naiset julkaisee uudelleen kiinnostavimpia juttujaan. Tämä on yksi niistä.

Koko idea lähti keväällä 2022 sormipaneeliseinästä, joka komeilee Linda Viipurin ja hänen miehensä itserakennetun omakotitalon olohuoneessa. Olohuoneeseen oli saatava seinään sopiva kaapisto.

– Etsimme siihen pitkään isoa ja leveää, mutta ei liian syvää kaapistoa. Emme löytäneet mistään, joten päätimme, että voisimme tehdä sellaisen itsekin, Linda kertoo.

– Sain ajatuksen, että olisi kiva, että se kaapisto sopisi täysin siihen olohuoneen sormipaneeliseinään.

Niinpä Linda ja hänen miehensä päättivät tuunata Ikean Bestå-kaapiston puolipyörölistoilla. Vielä tässä vaiheessa heillä ei ollut aavistustakaan, mihin tuunausprojekti vielä johtaisi.

Tuunaten ja duunaten

Sisustuksessa Lindaa kiehtovat pyöreät muodot. Hän halusi, että myös kaapiston sivut olisivat pyöreät.

Tuunausprojekti ei ollut yksinkertainen, sillä kaapisto oli alun perin neliskulmainen.

Suunnitelma oli kuitenkin paikoin vaikea toteuttaa. Päätyjen pyöreät muodot tuottivat päänvaivaa.

– Sahasimme pistosahalla paksusta liimapuulevystä päätyihin neljä puolipyöreää kappaletta, jotka saimme hiomalla samankokoisiksi.

– Se ei ollut yksinkertainen homma. Sivut oli vaikeaa saada symmetrisiksi ja pyöreiksi. Siinäkin oli oma työnsä, että sai jokaisen listan varmasti suoraan.

Myös kaapiston puulevytason kanssa oli pohdittavaa. Ensin Linda ja hänen miehensä tekivät tasosta prototyypin. He eivät turhaan halunneet tuhlata kallisarvoista puuta, jos he eivät saisikaan tasosta oikean kokoista.

Katso videolta, millaisten työvaiheiden kautta senkki syntyi:

Minkä hintaista tällaisen diy-projektin tekeminen oikein oli?

– Meillä meni kaikkiin tarvikkeisiin, kaapistoihin, listoihin, liimoihin, puutasoon ynnä muuhun noin 500 euroa. Ehkä vähän alle.

Kalusteliikkeen toimitusjohtajalta Facebook-viesti

Linda postasi lopputuloksesta kuvan Moderni ja skandinaavinen sisustus -Facebook-ryhmään. Postaus sai satoja kommentteja ja tuhansia tykkäyksiä. Useat kommentoijat kysyivät ohjeita työvaiheista, ja olivat halukkaita tuunaamaan samanlaisen senkin itsekin.

Postauksen suosio tavoitti myös ammattilaiset, ja pian Lindan viestilaatikkoon kilahti viesti Veke-huonekalukaupan toimitusjohtajalta, Markus Ranualta. Ranua kysyi Lindan numeroa ja halusi keskustella mahdollisesta yhteistyöstä. Puhelun jälkeen Linda oli iloisesti yllättynyt.

– Olin heti sitä mieltä, että onpa hieno juttu, Linda kertoo.

– Niin moni oli kommentoinut ja tykännyt kuvasta Facebookin ryhmässä. Ajattelin, että nyt muillakin olisi mahdollisuus saada samanlainen kaapisto kotiinsa.

Tässä Lindan tuunaama senkki valmiina.

Koska Linda ei luonnollisesti ollut patentoinut tuotetta millään tavalla, kuka vain olisi voinut varastaa idean omiin nimiinsä ja kaupallistaa sen.

– En minä siitä olisi mitään juttua tehnyt, se olisi ollut mulle myös täysin fine.

– Vekellä kuitenkin ajateltiin olevan reilua, että tämä menee rehdillä ja oikealla tavalla. Siksi he pyysivät minut mukaan yhteistyöhön.

Moni suomalainen oli myös nähnyt jo Lindan Facebook-postauksen, joten senkin suora kopioiminen olisi saattanut kirvoittaa keskustelua.

Vekellä ehdotettiin Lindalle kahta erilaista diiliä.

– Päädyin siihen, että myin koko idean Vekelle. Tästä tehtiin sitten ihan kirjallinen sopimus lakimiehen kanssa.

Linda ei halua kertoa summaa, jonka sai yhteistyön seurauksena. Huonekalukaupassa Lindan idean pohjalta tehty tuote maksaa noin tuhat euroa.

Sisustusunelmia

Lindalla ei ole tutkintoa sisustus- tai rakennusalalta, vaan käsillä tekeminen on ollut hänelle aina rakas harrastus.

Kun Linda ja hänen miehensä rakensivat omakotitalon, sisustus alkoi kiinnostaa vielä entistä enemmän. He ovat tuunanneet tai rakentaneet itse esimerkiksi ruokapöydän, tv-tason, sohvapöydän ja pihalle erilaisia istutuslaatikoita.

Linda ja hänen miehensä ovat rakentaneet itse myös sohvapöydän, jossa jalat ovat tammea ja taso marmoria. Taustalla näkyy olohuoneen sormipaneeliseinä.

Tällä hetkellä Linda on töissä ilmanvaihtokoneita valmistavassa tehtaassa asiakaspalvelu- ja myyntityössä.

Joitain sisustukseen liittyviä unelmia kuitenkin on, eikä hän poissulje sitä mahdollisuutta, että päätyisi vielä alalle.

– Jollain tavalla olen miettinyt, että työllistäisikö sillä itsensä kokonaan. Ainakin näin toisen työn ohella kaikenlainen sisustustekeminen ja -suunnittelu on toiminut, ja tykkään siitä tosi paljon.

Juttu on julkaistu Me Naisissa aiemmin syyskuussa 2022.

Lue lisää: Annika, 28, muutti pysyvästi laivaan puolisonsa kanssa – tältä näyttää 26 metriä pitkässä kodissa

Lue lisää: Sara, 21, kertoo, paljonko kiinteistönvälittäjä oikeasti tienaa asunnon myynnistä – paljastaa, millä perusteella osti oman asuntonsa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?