Listasimme 20 pientä asiaa, joiden tekeminen tuottaa suunnatonta tyydytystä

Usein ihminen lykkää pienten ja arkisten juttujen tekemistä – vai milloin viimeksi puhdistit pyykinpesukoneen nukkasihdin tai pesit hiusharjasi?

Mitäs mysteerimuruja sieltä näppiksen uumenista löytyykään!

6.3. 18:30

Pitäisi, mutta ei millään viitsi. Tiedätkö tunteen?

Pienten askareiden tekemistä saattaa toisinaan lykätä yllättävän pitkään siihen nähden, kuinka vähän aikaa niiden hoitamiseen lopulta menee – ja kuinka niiden hoitaminen lopulta tuo suurta tyydytystä ja mielihyvää.

Listasimme 20 pientä asiaa, joita ei aina tule tehtyä, vaikka niistä tulee heti hyvä fiilis. Ehkäpä tämä listaus toimii samalla lempeänä muistutuksena tarttua toimeen.

1. Hiusharjojen ja meikkisiveltimien peseminen. Pieni homma, josta saa aina suurta tyydytystä – hygieniahyödyistä puhumattakaan.

2. Neuleiden käsitteleminen nukkakammalla. Muutama minuutti, ja vanha villapaita on kuin uusi.

3. Tietokoneen näytön ja näppäimistön välien puhdistus. Tietokoneen näyttö on usein täynnä sormenjälkiä ja näppäimistön väleissä vaanii niin pölyä kuin murusiakin. Mutta oi sitä voitonriemua, kun näppäin painuu taas tavalliseen tapaan pohjaan ilman rasahdusta.

4. Pullojen ja tölkkien palauttaminen. Miksi tätä hommaa välttelee niin kauan, että tölkkejä ja pulloja ehtii kertyä riesaksi asti kodin nurkkiin pyörimään? Toki pitkä pullokuitti ilahduttaa sitten kassalla.

Se tunne, kun meikkijäämät valuvat lavuaariin likaveden mukana!

5. Varpaankynsien leikkaaminen. Moni kaivaa kynsileikkurit esiin vasta kun kenkä alkaa puristaa ja sukka uhkaa rikkoutua. Jos leikkauksen jälkeen jaksaa vielä sipaista kynsilakkaa, niin kotipedikyyri on valmis.

6. Pyörän ketjujen pesu ja rasvaaminen. Pian se kevät taas saapuu, ja pyöräbaana kutsuu innokkaita polkijoita. Mutta milloin viimeksi huolsit pyöräsi ketjut?

7. Pariston vaihtaminen laitteeseen, joka ei enää käy aivan täysillä. Kuulutko sinäkin heihin, jotka painavat kaukosäätimen nappeja aina vain kovempaa pariston vaihtamisen sijaan?

8. Silmälasien putsaaminen liinan ja aineen kanssa. Usein tulee kuljeskeltua silmälasien linssit likaisina, vaikka vajaassa minuutissa maailma näyttäisi kummasti kirkkaammalta.

9. Lompakon, laukun ja taskujen tyhjentäminen kuiteista ja muusta turhasta sälästä. Kuin huomaamatta lompakossa on taas niin monta kuittia, ettei se meinaa mennä kiinni, ja laukun pohjalle on ilmestynyt meikkivoiteen ilmaisnäyte, karkkipaperi ja vieraan maan valuuttaa.

Tyhjä lompakko ei tietenkään ole kiva näky, paitsi kun on juuri saanut turhat kuitit pois pyörimästä.

10. Nappikuulokkeiden putsaaminen töhnästä. Pirullista, mutta palkitsevaa.

11. Pölyjen pyyhkiminen paikoista, joihin ei aina tule kurkattua. Älkää kysykö, koska pattereiden välit ja viherkasvien lehdet näkivät viimeksi pölyhuiskan.

12. Kenkien pesu tai lankkaus. Kengät ovat jälleen kuin uudet, eikä tämä maksa kuin hieman vaivaa.

13. Mikron pesu. Mikroon kiinni pinttyneen tahran irti saaminen on lopulta kovin antoisa tunne, vaikka harvoin tähän hommaan tarttuminen houkuttaa.

14. Jääkaapin tyhjentäminen vanhoista tuotteista. Vanhaksi mennyt hillopurkki ja kahden viikon takaiset ruuantähteet tuijottavat sinua joka kerta, kun avaat jääkaapin, vaikka ei kestäisi kuin muutama minuutti hankkiutua niistä eroon.

15. Kylppärin saumojen hinkkaaminen hammasharjalla. Tämä ei ole mikään minuutin homma, mutta onko tyydyttävämpää tunnetta kuin nähdä tiukassa istuvan lian irtoavan?

Kyllä kelpaa!

16. Rikkinäisten sukkien ja sukkahousujen hävittäminen. Sukkalaatikko on ääriään myöten täynnä, mutta silti ulos lähtiessä jalkoihin ei meinaa löytyä ehjää sukkaparia.

16. Pyykinpesukoneen nukkasihdin tyhjennys. Saman listan jatkoksi voisi lisätä astianpesukoneen siivilän puhdistuksen ja rikkaimurin säiliön tyhjennyksen. Harvinaista herkkua, mutta tyytyväisyyden tunne on taattu.

18. Auton vieminen pesulaan. Pesulasta ulos ajaminen, on kuin autoliikkeen pihasta lähtisi. Kyllä kiiltää!

19.Ulkopuolen lisäksi myös auton sisätilojen siistiminen imurilla tai kosteuspyyhkeellä saattaa välillä unohtua. Mutta kuinka mahtava ääni onkaan, kun penkkien uumenista löytyvä hiekka rapisee imurin putkessa.

20. Vaatekaapin järjestäminen. Mahtava tunne, kun vaatteet ovat siisteissä pinoissa ja vaatekaapin perukoille mytyksi unohtuneet paidat näkevät taas päivänvalon.

Lue lisää: Testasimme 3 yksinkertaista vinkkiä kylpyhuoneen siivoamiseen – ja yllätyimme iloisesti

Lue lisää: Muistatko entisajan talvet? Miten huolettomia ne olivatkaan! Näitä 8:aa talvipuuhaa voi enää vain muistella

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?