Pääsisitkö läpi yläkoulun yhteiskuntaopin kokeesta? Testaa, kuinka hyvä yleistietämyksesi on – 11 oikein on jo huipputulos

Kuinka paljon tiedät taloudesta, työelämästä, politiikasta ja suomalaisesta yhteiskunnasta? Muun muassa näitä asioita opiskellaan koulun yhteiskuntaopin tunneilla. Testaa, tiedätkö yhtä paljon kuin ysiluokkalainen!

Olitko yhteiskuntaopin tunneilla hereillä, vai tuliko torkuttua? Se selviää, kun teet tämän testin.

26.2. 18:30

Me Naiset julkaisee uudelleen kiinnostavimpia juttujaan. Tämä on yksi niistä.

Maaliskuussa käynnistyvät kevään ylioppilaskirjoitukset. Ylppäreiden aikaan on mukava muistella omia kouluvuosia ja sitä, mitkä silloin opitut asiat ovat jääneet päähän.

Omia tietoja ja muistia voi testata näppärästi Me Naisten tietovisojen avulla. Olemme laatineet muun muassa englannin kielen visan, kyselleet Suomen historian tärkeitä vuosilukuja ja tietysti testauttaneet suomalaisten kielipäätä lukuisten suomen kielen visojemme avulla.

Tällä kertaa hypätään yhteiskuntaopin kiinnostavaan maailmaan. Yhteiskuntaopin tunneilla käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi perhe ja parisuhteet, talous ja kulutus, työelämä, politiikka, oikeuslaitos ja laki, valta ja vaikuttaminen sekä yhteiskunta ylipäänsä.

Yhteiskuntaoppi alkaa tavallisesti yhdeksännellä luokalla. Ennen peruskoulua se kuului kansakoulun jatkokurssien pakollisiin oppiaineisiin.

Mitä sinulle on jäänyt mieleen yhteiskuntaopin tunneilta? Nyt pääset testaamaan tietosi Me Naisten visassa!

Hyvä uutinen on se, että testissä voi pärjätä mainiosti hyvällä yleistietämyksellä, vaikka omista kouluvuosista olisikin kulunut jo hyvä tovi.

Testin kysymykset pohjautuvat yläkoulun yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin oppimateriaaliin. Testin laatimisen apuna on käytetty Sanoma Pro:n Yhteiskuntaopin taitaja -oppikirjaa.

Jos testi ei näy yllä, pääset tekemään sen tästä.

Muut lähteet: eduskunta.fi, finlex.fi, minilex.fi, migri.fi

Me Naiset ja Sanoma Pro kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää: Tunnetko todella yhdyssanat? Tee armoton suomen kielen testi – vain kaikkein kovimmat kielinerot saavat yli 10 oikein

Juttu on julkaistu aiemmin syyskuussa 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?