Puhutko vai pussaatko? Vastaa 10 kysymykseen, ja testi kertoo, mitä rakkauden kieltä puhut

Rakkauden kieliä on viisi erilaista: myönteiset sanat, fyysinen kosketus, yhteinen aika, lahjat ja palvelukset. Nyt selvitetään, miten sinä osoitat rakkautta!

23.2. 16:00

Yksi kertoo rakkaudestaan tiskaamalla toisen puolesta, toinen halaa tai ilahduttaa kehuilla. Rakkaudesta voivat kertoa myös suudelmat, lahjat, pienet palvelukset, kivat viestit tai se, että töistä palaavaa puolisoa tai kämppäkaveria odottaa kotona lämmin ruoka.

Rakkaudella ajatellaan olevan viisi erilaista kieltä. Yhdysvaltalainen kirjailija Gary Chapman kehitti niiden määritelmät vuonna 1992 kirjassaan Five Love Languages. Teos nousi monille bestseller-listoille, ja se on käännetty lähes 50 kielelle.

Chapmanin mukaan rakkautta ilmaistaan ja vastaanotetaan viidellä eri tavalla. Nämä ”rakkauden kielet” ovat:

  1. Myönteiset sanat

  2. Fyysinen kosketus

  3. Yhteinen aika

  4. Lahjat

  5. Palvelukset

Chapmanin teorian mukaan jokaisella ihmisellä on yksi pääasiallinen ja yksi toissijainen rakkauden kieli.

Jos sinusta toisinaan tuntuu, ettei ystäväsi, kumppanisi tai perheenjäsenesi ymmärrä rakkaudenosoituksiasi, voi tunne kieliä siitä, että rakkauden kielenne ovat erilaiset. Kun toinen osoittaa rakkauttaan antamalla lahjoja ja toinen fyysisellä kosketuksella, ei toisen tekoja välttämättä osaa arvostaa – tai edes ymmärrä rakkaudenosoituksiksi.

Me Naiset laati testin, joka paljastaa, mikä rakkauden kielistä on sinulle ominaisin. Voit pyytää ystävääsi tai kumppaniasikin tekemään testin – ehkä ymmärrätte toisianne paremmin testin tehtyänne.

Jos testi ei näy yllä, pääset tekemään sen tästä.

Lue lisää: Oletko ihanasti outo? Se selviää, kun vastaat 15 kysymykseen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?