Vain nykynuoret selviävät tästä testistä ongelmitta – jos saat yli 10 oikein, olet ajan hermolla

Kuinka hyvin olet perillä siitä, mitä nykynuorten maailmassa tapahtuu? Testaamalla se selviää!

Tunnistatko, keitä tai mitä kuvissa on?

13.3.2022 19:00

Maailma se vain muuttuu muuttumistaan, ja sen vuoksi eri sukupolvien kokemukset eroavat toisistaan monin tavoin. Nykynuoret eli Z-sukupolveen kuuluvat eivät muista aikaa ilman internetiä tai kännyköitä. Se saattaa tuntua perin ihmeelliseltä ajatukselta, jos on itse ehtinyt jo keski-ikään tai reippaasti sen yli.

Vanhimmat milleniaalitkin ovat jo 40-vuotiaita ja nuorimmat 25-vuotiaita. Vaikka milleniaaleista itsestään voi tuntua siltä, että omasta teini-iästä on vasta tovi, ovat hekin usein melko pihalla siitä, mitä zetalaisten maailmassa tapahtuu.

Vielä vieraammalta nuorisolaisten meno voi tuntua, jos kuuluu itse X-sukupolveen tai suureen ikäluokkaan. X-sukupolveen kuuluvat ovat syntyneet noin 1961–1980, suuret ikäluokat vuosina 1945–1960.

Kuinka hyvin sinä uskot olevasi perillä nykynuorten asioista? Tunnetko nuorison käyttämät sanat, sosiaalisen median alustat, tämän hetken suosituimmat tv-sarjat ja ihailluimmat julkkikset? Se selviää tietysti testaamalla.

Keräsimme alla olevaan testiin asioita, jotka ovat tuttuja useimmille Z-sukupolveen kuuluville, mutta joiden tunnistaminen saattaa tuottaa vaikeuksia heitä vanhemmille. Jos tunnistat 12 tai enemmän, olet tiukasti ajan hermolla!

Jos testi ei näy laitteellasi, pääset tekemään sen tästä.

Lue lisää: Listasimme 30 sanaa, joita nykynuoret eivät tiedä – jos tiedät kaikki, olet entinen nuorisolainen

Lue lisää: Miten keski-ikäinen olet sanavarastosi perusteella? Vastaa 16 kysymykseen, ja testi paljastaa vastauksen

Lue lisää: Listasimme, mitä eri emojit tarkoittavat Z-sukupolven keskuudessa – moni haistattaa pitkät tietämättään

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?