Osaatko suomen kieltä ihan oikeasti? Testaa, kuinka hyvin osaat yhdyssanat – jos saat yli 12 oikein, voit taputtaa itseäsi päälaelle

Nyt pannaan oikeinkirjoitustaidot testiin! Me Naisten yhdyssanatestillä selvität, miten hyvin suomen kielen yhdyssanat ja sanaliitot ovat hallussasi.

Ärsyttävätkö toisten kielioppivirheet? Näetkö punaista, jos joku kirjoittaa jossain yhdys sana?

Erään yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan saatat hyvinkin olla introvertti, sillä erilaiset kielioppi- ja lyöntivirheet vaikuttaisivat ärsyttävän introvertteja todennäköisemmin kuin ekstrovertteja. Tutkijoiden mukaan tämä saattaa johtua siitä, että introvertit ovat muita herkempiä muutoksille. Tavallisesta poikkeavat asiat – kuten erilaiset virheet – vaativat introverteilta enemmän pohdintatyötä, mikä voi saada heidät ärsyyntymään ekstrovertteja helpommin.

Siitä, kuinka hyviä kirjoittajia introvertit ovat ekstrovertteihin verrattuna, tutkimus ei kerro yhtään mitään. Eikä tutkimus kerro sitä vähääkään siitä, kuinka paljon ihmisen mikä-lie-verttius vaikuttaa siihen, miten hyvin tämä taitaa yhdyssanojen oikeinkirjoitussäännöt.

Jos haluat tietää, miten hyvin itse osaat kirjoittaa suomen kieltä – ja erityisesti osaatko kirjoittaa sanat tarpeen mukaan yhteen tai erikseen – tämä testi on sinulle juuri täydellinen!

Testissä esiintyy erilaisia yhdyssanoja (peräkkäiset sanat muodostavat merkityskokonaisuuden, ja ne kirjoitetaan yhteen) ja sanaliittoja (peräkkäiset sanat muodostavat kokonaisuuden, mutta niitä ei kirjoiteta yhdeksi sanaksi). Sinun pitää valita eri vaihtoehdoista oikein kirjoitetut ilmaukset.

Juttu on julkaistu aiemmin lokakuussa 2020.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?