3 koukuttavaa uutuussarjaa, jotka kannattaa katsoa juuri nyt – yksi muistuttaa legendaarista Siltaa - Vapaalla - Ilta-Sanomat

3 koukuttavaa uutuussarjaa, jotka kannattaa katsoa juuri nyt – yksi muistuttaa legendaarista Siltaa

Kastanjamies, Squid Game ja Vigil – kuolema syvyyksissä. Nämä sarjat sopivat loistavasti syksyn synkkiin iltoihin.

Näitä sarjoja katsoessa saa – tai joutuu – pidättämään hengitystä.

13.10. 19:00

1. Kastanjamies

Mistä: Netflix – 6 jaksoa

Tanskalainen uutuussarja Kastanjamies on taattua nordic noiria. Eikä ihme – sen pääkäsikirjoittaja on Søren Sveistrup, joka tunnetaan paitsi Kastanjamies-nimisestä romaanistaan, mutta ennen kaikkea Rikos-sarjasta (amerikkalaisversio julkaistiin suomeksi nimellä Jälkiä jättämättä).

Kuusiosainen Kastanjamies alkaa kohtauksella, jossa näytetään 80-luvulla tehty raaka murha. Vanha murha kytkeytyy nykyaikaan sijoittuviin murhiin, joita alkaa tutkia yksinhuoltaja Naia Thulin (Danica Curcic). Parikseen Thulin saa perusteellisen ja hieman mystisen Mark Hessin (Mikkel Boe Følsgaard).

Kaksikko omistaa elämänsä murhien tutkimiselle, mutta on aina pari askelta mysteerimurhaajaa jäljessä. Keskiössä on kovia kokeneen ministerin perhe, johon murhaajalla vaikuttaa olevan jokin yhteys.

Kastanjamies on loistava sarja, joka yllättää sekä koukuttaa ensimmäisestä jaksosta viimeiseen jaksoon asti.

Hyytävä tunnelma tuo mieleen Silta-sarjan ja saa katsojan miettimään, voiko tässä todellakaan käydä kovin hyvin.

Kastanjamiehessä nähdään tanskalaissarjoista tuttuja näyttelijöitä, kuten David Dencik (oik).

2. Squid Games

Mistä: Netflix – 9 jaksoa

Gi-hun (Lee Jung-jae) on Squid Game -sarjassa rahaton ja epätoivoinen.

Eteläkorealainen Squid Game koukuttaa heti ensimmäisestä – tai viimeistään toisesta – jaksosta lähtien niin, että seuraava jakso on pakko pistää pyörimään heti edellisen loputtua.

Dystooppisessa sarjassa rahattomat ja epätoivoiset ihmiset kilpailevat toisiaan vastaan perinteisissä peleissä. Voittaja voi ansaita miljoonia käteisenä, mutta häviäjien kohtalo on julma: heidät tapetaan.

Sarja pureutuu ihmisen psyykeeseen ja lajimme synkkään puoleen. Jos nämä kiinnostavat, ei sarjaan voi olla koukuttumatta.

Squid Game -sarjasta on tullut lyhyessä ajassa maailmanlaajuinen jättihitti.

Sarjassa on runsaasti raakaa väkivaltaa, mutta myös mustaa huumoria ja kiinnostavia ihmistarinoita. Pieniä toivonpilkahduksiakin tarjoillaan. Ilahduttavaa on myös sarjan visuaalisuus ja se, etteivät kaikki hittisarjat sijoitu länsimaihin ja ole täynnä länsimaisia näyttelijöitä.

3. Vigil – kuolema syvyyksissä

Mistä: Yle Areena – 6 jaksoa

Rikosylikomisario Amy Silva (Suranne Jones) joutuu ahtaisiin ja ahdistaviin paikkoihin.

Vigil – kuolema syvyyksissä -brittijännärissä on kutkuttava asetelma: murhamysteerin selvittäminen tapahtuu toisaalta sukellusveneessä ja toisaalta maissa, joiden välillä ei strategisista syistä voi kommunikoida vapaasti.

Jännitys säilyy ja salaisuus alkaa tyydyttävästi aueta megakovien poliisimuijien työskentelyn ansiosta. Laivasto ja top secret -maanpuolustuskuvio tekevät uskottavaksi sen, että sukellusveneeseen kuolemaa tutkimaan tulevalle poliisille ei joko haluta, voida tai uskalleta kertoa mitään.

Sukellusvene luo katsojalle klaustrofobisen tunnelman ja siellä kuvatut osuudet ovat vaikuttavan hiljaisia. Poliisien parisuhdeasiat ovat sarjan epäkiinnostavinta antia, mutta ne eivät onneksi ole keskiössä.

Lue myös: Uutta kiinnostavaa katsottavaa! Listasimme 15 parasta pohjoismaista tv-sarjaa suoratoistopalveluista

Lue myös: Netflixin hittisarjasta ilmestyy vihdoin viimeinen ja jännittävin kausi! Syksyn 10 parasta sarjaa, jotka todellakin kannattaa katsoa

Lue myös: Listasimme 13 legendaarista hyvän mielen tv-sarjaa, joiden tuotantokaudet voit ahmia heti suoratoistopalveluista

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?