Nyt selvitetään suomen kielen kaunein sana! Valitse suosikkisi 75 sanan listalta tai ehdota omaa

Onko sykähdyttävin sana sellainen, joka kuulostaa kauniilta, vai vaikuttaako sanan merkitys sen kauneuteen? Kerro meille, mikä on mielestäsi suomen kielen kaunein sana.

Monet suomalaisten lempisanoista liittyvät luontoon.

22.7.2021 15:40

Me Naiset on selvittänyt jo aiemmin, mikä suomen kielen sana ärsyttää suomalaisia kaikkein eniten. Olemme kertoneet myös, mitä sana ovat suomalaisten mielestä kaikkein vaikein lausua.

Lue lisää: 150 sanan jättilista paljastaa, millaiset sanat raivostuttavat suomalaisia – löydätkö inhokkisi tästä joukosta?

Nyt on aika katsoa rakasta kieltämme positiivisesta kulmasta ja selvittää, mikä on suomen kielen kaunein sana.

Sanojen kauneudesta puhuttaessa huomioidaan yleensä kaksi asiaa: miltä sana kuulostaa ja mitä se merkitsee. Vuonna 2007 Turun kirjamessuilla julistetun äänestyksen voitti sana äiti. Valintaa perusteltiin kauniilla muodolla, mutta luultavasti painavin syy on sanaan liitetty tunnelataus. Esimerkiksi englanninkielisissä kilpailuissa voittajaksi on niin ikään usein päätynyt äitiä tarkoittava mother.

Muita suosittuja suomen kielen sanoja löytyy eritoten luonnosta: usva, halla ja aalto ovat usein listauksissa mukana, ja säätiedotuksista tuttu alavilla mailla hallanvaara tuntuu hurmaavan monet.

Me Naisten esiraati valitsi 75 eri tavoin kaunista suomen kielen sanaa. Nyt haluamme tietää, mikä sana on juuri sinun mielestäsi kaikkein kaunein! Voit myös ehdottaa suosikkiasi listan ulkopuolelta.

Äänestä suomen kielen kauneinta sanaa täällä.

Julkaisemme äänestyksen tulokset myöhemmin.

Lue myös: Tiedätkö, miten suomen kieli oikeasti taipuu? Testaa tiukassa visassa, saatko edes puolet oikein

Lue myös: Kyllästyttävätkö jaxuhalit ja voimalauseet? 10 vaihtoehtoista tsemppausta lisättäväksi somekuvien kylkeen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?