13 asiaa, jotka todistavat mummojen olleen aina oikeassa: iltapäiväkahvit, risteilyt, puutarhanhoito...

Listasimme todisteet siitä, että mummon neuvoja olisi kannattanut alusta alkaen kuunnella.

Iltapäiväkahvit ja pullaa kaveriksi, kiitos!

Mummot ovat paitsi ihania myös uskomattoman viisaita. Mummojen neuvojen nerouden tosin usein huomaa vasta aikuistuttuaan.

Suomalaiset listasivat Twitterissä asioita, joiden suhteen mummot ovat aina olleet oikeassa. Jatkoimme listausta todistaaksemme, että mummot ovat todellisia neroja ja edelläkävijöitä.

1. Pulla on herkkujen aatelia

Mikä siinä on, että nuorena valitsi aina karkkipussin pullan sijasta? Pullathan ovat herkkujen aatelia! Etenkin kahvin kanssa nautittuna.

Mummot ovat aina tienneet, ettei mikään voita kunnon korvapuustia.

2. Kahvit kuuluvat iltapäivään

Kahvista puheen ollen, miksi emme ennen osanneet arvostaa iltapäiväkahveja? Mummot ovat aina tienneet, ettei ole mitään parempaa kuin makea kahvileipä iltapäivällä ja kuppi kuumaa palan painikkeeksi.

3. Päiväunet maistuvat aina

Siinä missä lapsena päiväunet tuntuivat suurimmalta rangaistukselta, jonka ihminen voi saada, maksaisi vartin päiväunista nyt vaikka tukun kahisevaa.

4. Nukkumaan kannattaa mennä ajoissa

Päiväunien lisäksi myös hyviä yöunia osaa nykyään arvostaa ihan eri tavalla kuin ennen. Miksi sitä nuorena valvoi väkipakolla aamuyöhön? Olisi pitänyt kuunnella mummoa.

Nokoset maistuvat hyvin vaikka kiikkustuolissa. Myös pehkuihin on syytä painua ajoissa!

5. Kenkien kuuluu olla mukavat

Muistatko, kun mummot vielä päivittelivät epämukavia kenkävalintojasi? Jossain vaiheessa ihminen onneksi ymmärtää, että he olivat tässäkin asiassa oikeassa. Elämä on paljon parempaa mukavissa kengissä!

6. Kätevin hiusmalli on lyhyt

Mummot tiesivät tämänkin! Ylivoimaisesti helpoin ja kätevin hiusmalli on lyhyt. Parhaiten malliin saa muotoa papiljoteilla, ei hiusraudalla.

7. Ristikot ovat parasta viihdettä

Jossain vaiheessa sitä huomaa istuvansa pihamaalla täyttämässä ristikkoa tai lukemassa sanomalehteä, vaikka tarjolla olisi kaiken maailman pleikkareita ja nintendoja. On siis myönnettävä, että mummo oli oikeassa sanoessaan, että ristikot ovat parasta mahdollista viihdettä.

8. Risteilyt ovat mukavia

Risteilyhän on oikeastaan todella helppo ja mukava tapa reissata. Monelta se bingo alkoikaan?

Karibian-risteily, mikä ihana klassikko!

9. Puutarhassa häärääminen on ihanaa

Nuorena mummon puutarhassa hääräilylle vielä naureskeli, mutta nyt omalla parvekkeella kasvavat tomaatit ja takapihalla pionit. Miten tässä näin kävi?

10. Virkkaaminen ja leipominen on trendikästä

Myös muille mummojen vapaa-ajan harrastuksille hymähdeltiin. Nyt kuitenkin virkkaamme puseroita ja leivomme hapanjuurileipää harva se päivä. Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa!

11. Kaikki mikä löytyy jääkaapista, sopii jokaiseen ruokaan

Suolakurkkua salaatissa tai porkkanaa makaronilaatikossa? No miksipä ei! Mummot tekivät hävikkiruokaa jo kauan ennen kuin se oli trendikästä. Olisipa jo silloin tiennyt, että kaikki reseptit ovat tehty sovellettaviksi.

12. Marjoja kannattaa pakastaa

Virnistelimme myös silloin, kun mummot kaivelivat pakastearkustaan viime vuoden lakkoja, mansikoita ja mustikoita. Jälkikäteen täytyy myöntää, että marjojen pakastaminen on nerokasta! Mikään ei maistu talvisin yhtä hyvältä kuin kaurapuuro edelliskesän mansikoilla.

Torimansikat mukaan ja perkauksen myötä pakkaseen.

13. Kaikki järjestyy aina

Kun olimme nuoria, mummot jaksoivat jatkuvasti muistuttaa, että kaikki järjestyy aina. Kun ikää karttuu, sen oppii onneksi itsekin.

Lue lisää: Oletko henkisesti mummo? 28 asiaa paljastaa, oletko sielultasi vanha

Lue lisää: Mihin sukupolveen kuulut henkisesti? Testi paljastaa, oletko Z, milleniaali, keski-ikäinen vai ehkä henkisesti mummo

Lue lisää: Muistatko nämä 18 asiaa, joita saimme tehdä lapsena – ja joita nyt paheksutaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?