Yli 400 000 suomalaista testasi pimppitietämystään – löytyi yksi vulvan osa, joka sai yli puolen pasmat sekaisin

Testasimme suomalaisten tietämystä naisen anatomiasta. Suurin osa osasi paikantaa klitoriksen, mutta häpyhuulten sijainnit menivät monelta sekaisin.

Vain 30 prosenttia suomalaisista osasi nimetä aivan kaikki vulvan osat.

9.6.2021 19:00

Missä sijaitsee klitoris? Se on kysymys, jonka esitimme suomalaisille pimppivisassa, jossa tehtävänä oli nimetä kuvan avulla vulvan eri osia.

Jos et ole vielä tehnyt testiä, voit tehdä sen tästä linkistä. Alempana jutussa näet myös anatomisen piirroskuvituksen, jonka avulla vulvan osia arvuuteltiin.

Testi oli varsinainen hitti: tähän mennessä sen on tehnyt yli 400 000 suomalaista. Peruskoulun oppimäärään kuuluneet asiat naisen anatomiasta eivät silti olleet peruskauraa aivan kaikille, sillä vain 30 prosenttia suomalaisista osasi nimetä kaikki seitsemän vulvan osaa oikein – eli tittelöityi niin kutsutuiksi pimppiguruiksi.

Emätin vai sittenkin kohdunsuu?

Parhaiten suomalaiset tiesivät, missä klitoris sijaitsee: virtsaputken aukon yläpuolella, sisempien häpyhuulten yhtymäkohdassa. Jopa 88 prosenttia suomalaisista osasi sijoittaa sen paikalleen. Tulos on erinomainen siihen nähden, että 37 prosenttia briteistä ei The Guardianin mukaan tiedä, missä sijaitsee klitoris. Hyvä Suomi!

Lähes yhtä selvää pässinlihaa oli emättimen aukon sijainti. 76 prosenttia tiesi oikean vastauksen, vaikka 13 prosenttia hairahti epäilemään emättimen aukkoa kohdunsuuksi. Kysymys on tavallaan kompa, sillä kohdunsuu sijaitsee samoilla seuduilla, mutta emättimen perällä onkalon suojissa, ei suinkaan ulkosynnyttimissä.

Sekaisin menivät häpyhuulet

Eräs pimpin osa sai suurimman osan suomalaisista täysin ymmälleen – sisemmät häpyhuulet nimittäin. Kun sisemmille häpyhuulille tiedusteltiin nimeä, jopa 53 prosenttia suomalaisista sekoitti ne ulompiin häpyhuuliin.

Alla olevan kuvan musta piste näyttää sisemmän häpyhuulen sijainnin. Ulommat häpyhuulet sijaitsevat nimensä mukaisesti ulompana eli kuvan karvaisella alueella.

Musta piste näyttää sisempien häpyhuulten sijainnin. Ulkoiset häpyhuulet sijaitsevat karvaisella alueella.

Ylempiä häpyhuulia ei taas ole lainkaan olemassa – vaikka jopa 13 prosenttia vastaajista kovasti näin arvelikin eräässä toisessa kysymyksessä. Lähes 5 000 suomalaista nimesi klitoriksen hupun ylemmiksi häpyhuuliksi.

Lue myös: Katja, 24, oivalsi, mikä auttaa häpyhäpeään – nyt toista sataa ihmistä on lähettänyt hänelle kuvan vulvastaan piirustusta varten: ”Jotkut laittavat teoksen kotinsa seinälle tauluksi”

Lue myös: Miksi mustien pikkuhousujen haaraosa värjäytyy ruosteen väriseksi? Asiantuntija kertoo, mistä ilmiö johtuu

Lue myös: Seksistä puhutaan nyt paljon, vaikka sitä harrastetaan yhä vähemmän – selvitimme miksi

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?