Testasimme 20 sipsidippiä – eri merkkien välillä hurjia eroja

Me Naiset testasi yhteensä 20 sipsidippijauhetta useilta eri valmistajilta. Testistä ilmeni, ettei kallein ole aina paras.

Dippimakuja löytyy nykyään moneen lähtöön. Testasimme, mitkä kaupan hyllyiltä löytyvistä dippijauheista ovat ne kaikkein maukkaimmat. Otimme vertailuun seuraavat maut: taco, american, ranch ja valkosipuli.

Testasimme Taffelin, Estrellan, Pirkan, Rainbown, Meiran ja Lidlin Snack Day -dippejä näissä mauissa.

Ranch-dipeissä yksi ylitse muiden

Aloitimme makutestin ranch-dipillä, jossa yhdistyvät tomaatin, juuston ja sipulin maut. Testasimme Estrellan, Taffelin, Lidlin ja Rainbown ranch-dippijauheseoksia. Näistä Taffel oli selkeästi paras, sillä muissa makua oli joko liikaa tai ei juuri ollenkaan.

Arvostelimme kaikki dipit asteikolla 1-5.

Lidl Ranch -dippi

Dippijauhe ei sekoittunut täysin sileäksi kermaviilissä, vaan suuhun jäi pieniä palasia, jotka natisivat hampaissa. Juuston aromi on raadin makuun jokseenkin ällöttävä. Jälkimaku on tuhti ja pistävä. Ei jatkoon!

Hinta: 0,45e

Arvosana: 1/5

Estrella Ranch -dippi

Kermaviili maistuu paljon läpi ja itse dipin maku on melko mitään sanomaton. Maku erottuu vielä huonommin sipsin kanssa syötäessä. Dippi ei ole kovin tulinen tai makea. Maku on pehmeä ja vähän suolainen.

Hinta: alkaen 0,89e

Arvosana: 2/5

Rainbow Ranch dip mix

Maku todella juustoinen, eivätkä muut maut pääse juuri esiin. Koostumus on sileä, ei palasia. Suosittelemme dippiä juuston ystäville.

Hinta: alkaen 0,45e

Arvosana: 3/5

Taffel Ranch -dippi

”Tämä maistuu siltä, miltä ranch-dipin kuuluukin maistua”

Maistuva dippi, joka on jonkin verran muita makeampi. Juuston maku ei pomppaa erityisemmin esiin. Dipissä on hyvä ja miellyttävä koostumus, eikä suuhun jää epämiellyttäviä palasia. Testivoittaja!

Hinta: alkaen 0,57e

Arvosana: 5/5

American-dipissä kaksi tasavahvaa suosikkia

Seuraavana vuorossa makutestissämme olivat american-dippijauheet, joissa keskeisiä ainesosia ovat tomaatti, sipuli, mustapippuri ja sokeri. American-dippejä testatessamme kiinnitimme huomiota siihen, ettei mikään dipeistä ollut koostumukseltaan täysin sileä, vaan kaikista dippijauheista jäi paakkuja kermaviiliin.

American-dippitestissä kärkikahinoihin päätyivät Estrellan ja Taffelin dipit, joista toinen hurmasi koostumuksellaan ja toinen aromikkuudellaan.

Lidl American -dippi

Koostumus on aika jauhoinen ja dippijauhetta jää ikävästi suuhun pyörimään. Tomaatti ei juuri maistu. Dippi on melko mausteinen, etenkin pippuri maistuu vahvasti läpi. Pehmeys puuttuu kokonaan.

Hinta: 0,45e

Arvosana: 1/5

Rainbow American dipmix

Muihin dippeihin verrattuna maku on erittäin voimakas. Jälkimaku on jopa tulinen ja dippi jäi polttelemaan raatilaisten kitalakiin. Tulisuuden vuoksi tomaatin maku jäi uupumaan. Koostumus jälleen kerran paakkuinen.

Hinta: alkaen 0,45e

Arvosana: 2/5

Pirkka American dipmix

Perushyvä dippi, jossa on todella ketsuppinen maku. Imelän makea maku tekee dipistä hieman halvan oloisen. Koostumus jälleen kerran paakkuinen, ja raati toteaakin tämän lienevän ominaista american-dipeille.

Hinta: alkaen 0,69e

Arvosana: 3/5

Taffel American -dippi

Tomaatti maistuu dipissä selkeästi, muttei kuitenkaan liikaa. Dippi ei ole maultaan kovin ketsuppinen, pippurinen tai tulinen. Maut ovat keskenään hyvässä tasapainossa. Koostumus on hiekkainen, eikä jauhe ole sekoittunut kunnolla kermaviiliin, tästä hieman miinusta.

Taffelin dippi on hyvin tasaväkinen kilpailija Estrellan dipille: Estrellassa on enemmän pehmeyttä, Taffelissa enemmän mausteisuutta.

Hinta: alkaen 0,57e

Arvosana: 4/5

Estrella American dipmix

Ihanan pehmeä ja vahvan tomaattinen, muttei kuitenkaan ketsuppinen maku. Dipistä löytyy sopivassa suhteessa sekä makeutta että pippurisuutta. Koostumuksesta löytyi jonkin verran pieniä yrttihiukkasia, mutta ne eivät haitanneet makuelämystä. Estrellan dippi valikoitui testivoittajaksi.

Hinta: alkaen 0,89e

Arvosana: 5/5

Valkosipulidipin variaatiot jättivät kylmäksi

Seuraavaksi vuorossa ovat valkosipulidipit. Testasimme Taffelin, Rainbown, Pirkan ja Lidlin valkosipulidippejä sekä Meiran yrtti-valkosipuli-dippiä ja Estrellan chili-valkosipuli-dippiä.

Valkosipulidipit olivat keskenään hyvin tasaväkisiä eikä voittaja ollut tällä kertaa itsestään selvä. Pidimme niin Taffelin, Lidlin ja Rainbown dippijauheista. Näistä kolmesta voiton vei Taffel samettisella koostumuksellaan.

Sen sijaan testaamamme Meiran valkosipuli-yrttidippi ja Estrellan valkosipuli-chili-dippi eivät sykähdyttäneet.

Meira Herkku Dippi valkosipuli-yrtti

Todella pippurinen ja yrttinen dippi, joka nostatti vedet silmään. Jauheseosta kannattaa siis sekoittaa kermaviiliin maltilla. Valkosipulin maku jäi uupumaan. Koostumukseltaan dippi on täynnä pelkkää pientä yrttisilppua, joka jää pyörimään ikävästi suuhun. Odotuksemme tälle dipille olivat kovat, mutta ikävä kyllä dippi oli melkoinen pettymys.

Mielestämme dippi sopisi paremmin esimerkiksi leivontaan kuin sipsien kanssa.

Hinta: alkaen 0,99e

Arvosana: 0/5

Estrella Garlic + Chili

Valkosipulin maku tuli esiin ensimaistamalla, mutta katosi melko pian sen jälkeen. Chili ei maistunut dipissä lainkaan. Kokonaisuudessa dippi oli melkoinen pettymys, ja jätti raadin vaisuksi.

Hinta: alkaen 0,89 euroa

Arvosana: 1/5

Pirkka valkosipuli dipmix

Muihin dippeihin verrattuna Pirkan dippi oli paljon miedompi ja valkosipulin maku jäi melko vaisuksi. Jälkimaku oli melko suolainen. Koostumus oli jokseenkin jauhoinen. Kyllä tähän sipsiä dippaisi, mutta valkosipulin makua kaipaavalle Pirkan dippi voi olla pienehkö pettymys.

Hinta: alkaen 0,69 euroa

Arvosana: 2/5

Lidl garlic dip

”Ihan hyvä, ei mitään pahaa sanottavaa”

Muihin dippeihin verrattuna Lidlin jauheseosta piti sekoittaa kermaviiliin enemmän, koska maku ei ollut yhtä vahva. Kun jauheen ja kermaviilin suhde saatiin kuntoon, oli dippi oikein maukas ja aromikas. Suussa tosin tuntui jonkin verran rakeisuutta.

Hinta: 0,45e

Arvosana: 4/5

Rainbow garlic dipmix

Tästä dipistä ei makua puutu! Dippi muistutti maultaan sour cream & onion -sipsejä. Valkosipuli maistui todella voimakkaasti, ja tämä jakoikin mielipiteitä raadin keskuudessa. Hengitys jää takuulla haisemaan tämän jäljiltä!

Suosittelemme dippiä etenkin valkosipulin ystäville.

Hinta: alkaen 0,45e

Arvosana: 4/5

Taffel valkosipuli -dippi

Maukas dippi, jossa valkosipulin maku erottui selvästi, muttei ollut kuitenkaan yliampuva. Suurta plussaa dipin samettisesta koostumuksesta: suussa ei tuntunut yhtään rakeisuutta tai jauhoa.

Hinta: alkaen 0,57e

Arvosana: 5/5

Ärhäkkä taco-dippi nostatti vedet silmiin

Viimeinen testaamamme maku oli taco-maustettu dippi. Testasimme Estrellan, Lidlin, Rainbown ja Taffelin dippijauheseosta. Näistä valmistajista Taffel valikoitui ylivoimaisesti parhaaksi, siinä missä muut dipit olivat turhan ärhäköitä raadin makuun.

Estrella holiday dipmix

Erittäin suolainen dippi, jossa maistuu vihreä paprika ja yrtit. Todella erilainen verrattuna muihin testaamiimme taco-dippeihin. Melkoinen makujen sekamelska, ja tämä ei ole kehu. Erikoinen makuelämys, joka jätti raadin hämmentyneeksi.

Hinta: alkaen 0,89e

Arvosana: 0/5

Rainbow taco dipmix

Tästä dipistä ei potkua puutu! Dipissä on erittäin vahva jalapenon maku, joka jättää varjoonsa paprikan maun. Sipsin kanssa syötynä tulisuus pehmenee hieman. Jälkimaku tuntuu korvissa asti. Dipissä on jokseenkin karhea koostumus.

Hinta: alkaen 0,45e

Arvosana: 1/5

Lidl taco -dippi

Erittäin vahva cayennepippurin maku, joka oli raadille jopa liikaa. Suosittelemme sekoittamaan jauhetta kermaviiliin maltilla, sillä lopputuloksesta tulee helposti polttavan tulinen. Muut maut jäävät peittoon chilin alle.

Hinta: 0,45e

Arvosana: 2/5

Pirkka taco dipmix

Tässä dipissä maistuu paprika. Pirkan dippi on juuri sopivan voimakas, mutta paakkuinen ja jauhoinen koostumus verottaa arvosanaa jonkin verran. Dippi on myös melko suolainen.

Hinta: alkaen 0,69e

Arvosana: 3/5

Taffel taco -dippi

Ihanan pehmeä dippi, jossa tulisuus ja pippurisuus maistuvat juuri sopivasti! Ehdoton testivoittaja. Tulista dippiä kaipaavalle Taffelin dippi voi olla kuitenkin liian mieto.

Hinta: alkaen 0,57e

Arvosana: 4/5

Lue myös: Mitä sipsimakusi paljastaa sinusta? Kerro meille, mitä sipsejä syöt – me kerromme, millainen tyyppi olet

Lue myös: Oletko kunnon keksimonsteri? Testaa, kuinka hyvin tunnistat suosikkikeksit – tositietäjä saa kaikki 14 oikein

Lue myös: Tunnetko suositut suomalaiset jäätelöt ilman käärepapereita? Vain todellinen asiantuntija saa oikein kaikki kymmenen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?