Emmin pinttynyt liesi puhdistui kuin itsestään tuorekelmun avulla – somessa kiertävä kikka toimii pomminvarmasti: ”Oikein näkee, kun liat lähtevät liikkeelle” - Vapaalla - Ilta-Sanomat

Emmin pinttynyt liesi puhdistui kuin itsestään tuorekelmun avulla – somessa kiertävä kikka toimii pomminvarmasti: ”Oikein näkee, kun liat lähtevät liikkeelle”

Tuorekelmu on salainen ase kovaan ja pinttyneeseen töhnään.

14.5. 15:30

Kaikki tietävät, miten kurjaa puuhaa on raaputtaa palanutta likaa valurautaliedeltä teräsvillan avulla. Nyt siivousintoilijoiden keskuudessa leviää nerokas ja huomattavasti hellempi tapa puhdistaa liettä ja kodin muita pintoja – kelmuttamalla nimittäin!

Facebookin Siivoushullut-ryhmässä jo useampi intohimoinen kotisiivooja on hehkuttanut niin kutsuttua kelmusiivouskikkaa, jossa pinttynyttä likaa kerännyt pinta tuorekelmutetaan uuninpuhdistusaineen kera.

Homma toimii näin:

  1. Lisää tymäkkää uuninpuhdistusainetta liedelle ja levitä päälle tuorekelmua.

  2. Vaikutusaika riippuu pinnan likaisuudesta, mutta jos tuotteen malttaa antaa vaikuttaa tunnin tai pari, puhdistusaine liuottaa pinttyneen lian.

  3. Lopuksi puhdista liesi sienellä tai tiskiharjalla ja pyyhi kostealla rätillä.

Emmi antoi puhdistusaineen vaikuttaa kelmun alla yön yli. Sinä aikana lika irtosi kuin itsestään.

Riihimäkeläinen Emmi Jaatinen kokeili kikkaa omaan lieteensä. Puhdistusaineena hän käytti vaahtomaista Mr. Muscle uunin- ja grillinpuhdistajaa.

– Kelmu esti ainetta kuivumasta, joten se sai ”muhia” kunnolla ja pesuaineen hajukin pysy paremmin aisoissa. On hyvä huomioida, että tuote haisee, niin kuin uuniaineet yleensäkin, mutta kun tuulettaa samalla ja laittaa vaikka liesituulettimen päälle, niin hyvin pärjää astmaatikkokin, Emmi kertoo Me Naisille.

Emmi antoi tuotteen vaikuttaa yön yli.

– Koin sen parhaana aikana, eikä tarvinnut jynssätä aamulla, kun kaikki lähti melkein itsestään. Sienellä vaan nopeasti läpi ja pyyhintä. Osa nautintoa on se, kun tuolla tekniikalla oikein näkee, kun liat lähtevät liikkeelle.

Lopputulos oli niin hohtava, että hoiva-alalla työskentelevä nainen on sittemmin kelmuttanut myös asiakkaidensa liesiä.

Tältä Emmin liesi näytti käsittelyn jälkeen.

Kelmusiivouksesta on moneen ja se tepsii parhaiten hyvin likaisille pinnoille. Voit kelmuttaa sähkölieden lisäksi myös seuraavat paikat:

  • Uunin sisäpinnat – kelmu estää puhdistusainetta vuotamasta uunin seiniltä.

  • Pannut, padat ja kasarien pohjat.

  • Uunipellit.

  • Induktioliedenkin voi jättää hautumaan pesuaineen ja kelmun alle, mutta sen puhdistamiseen kannattaa käyttää siivousterää.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?