Olisitko arvannut, mikä kuudesta perustunteesta ohjaa kaikkea käytöstäsi? Vastaa 10 kysymykseen ja testi paljastaa totuuden - Vapaalla - Ilta-Sanomat

Olisitko arvannut, mikä kuudesta perustunteesta ohjaa kaikkea käytöstäsi? Vastaa 10 kysymykseen ja testi paljastaa totuuden

Tunnetko useimmiten iloa, surua vai vihaa? Testi kertoo, mikä on voimakkain tunteesi.

4.5. 19:00

Pidätkö itseäsi voimakkaasti tuntevana, herkkänä ihmisenä? Jos tunne-elämäsi kirjo on valtava, seuraava tieto saattaa yllättää: niin sanottuja perustunteita on tutkimusten mukaan olemassa vain kuusi.

Amerikkalainen psykologi Paul Ekman tunnetaan tunteiden ja ilmeiden tutkijana. Ekmanin tunneteorian mukaan on olemassa kuusi perustunnetta, jotka tunnistetaan maailmanlaajuisesti. Nämä tunteet ovat ilo, suru, viha, pelko, inho ja hämmästys.

Erilaisia tunteita on toki olemassa enemmän, mutta kuuden perustunteen kokeminen, tunnistaminen ja ilmentäminen ovat melko samanlaista jokaisessa kulttuurissa.

Me Naiset laati keittiöpsykologisen testin, joka paljastaa, mitä perustunnetta tunnet kaikkein tavallisimmin ja voimakkaimmin – eli mikä tunne sinussa dominoi.

Jos et näe testiä yllä, pääset tekemään sen tästä.

Juttu on julkaistu aiemmin Me Naisten verkkosivuilla syyskuussa 2019.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?