Yö kelluvassa iglussa? Poimimme 6 huikeaa kesäyöpaikkaa, jossa haluaisimme itsekin nukkua

Karhukoju, autiotupa, keskieurooppalainen satulinna vai majoitus Metsähallituksen tyyliin? Mikä on teikätamburiinin mieleen?

Arctic Guesthouse & Igloos Ranualla majoittaa asiakkaita lasi-igluihin, joilla ajetaan järvelle nukkumaan.

Haluaisitko rauhoittua täydellisesti yhden yön ajaksi? Se voi onnistua esimerkiksi karhunkatselukojussa. Luit oikein!

Kuhmolaisessa Taiga Spiritissä pääsee yöpymään kojuun, jossa tulee olla aivan hipihiljaa. Kojussa tulee välttää kaikkea puhumista ja liikkumista, mutta kirjaa voi lukea. Illan hämärtyessä karhut ja ahmat lähtevät liikkelle. Niitä voi myös katsella ja kuvata. Tietenkin kojussa on myös lupa nukkua. Yöpalaksi nautitaan mukaan pakatut eväät: paikallisia herkkuja kuten rönttösiä. Ulos saa tulla vasta sovittuna aikana, noin kello seitsemän aamulla.

Nallukat odottavat sinua yöseurakseen Kuhmossa. Tarkkailukoju ei tarjoa varsinaisia luksuspuitteita yöpymiseen, mutta kuka nyt nukkua viitsii, kun voi myös bongailla mesikämmeniä?

Jos mesikämmenten tarkkailu ei niinkään kiinnosta, mutta rauha houkuttaa, aina voi myös varata Metsähallituksen autiotuvan ja lähteä patikoimaan. Esimerkiksi Syötteen Rytivaaran torpalla pääsee alku- ja loppukesästä sekä syksyllä tutustumaan historialliseen torpparin miljööseen ja samalla ruokkimaan söpöjä lampaita.

Yö järvellä vai puussa?

Ranualla on mahdollisuus päästä nukkumaan kelluvaan lasi-igluun, joka ajetaan itse kauko-ohjaimella järven keskelle. Parisängyssä loikoillen saa katsella rauhallista auringonlaskua, eikä kukaan taatusti häiritse! Päivällä on miellyttävää ottaa aurinkoa terassilla.

Uimaankin voi pulahtaa.

Vai nukutko sittenkin mieluummin puussa? Tentsile on kuin puuhun kiinnitettävä teltta, jossa voi nukkua avotaivaan alla. Puussa uinailua voi testata ainakin Espoon Nuuksiossa, jonne pääsee helposti julkisilla. Ihmisestä ja teltan nyöreistä ei jää puuhun jälkeäkään, sen takaa luontosertifikaatti.

Onko se ufo? Ei, se on kahden puun välissä keinuva tentsile. Sinne köllimään makeasti!

Kiven sisään

Jos kaipaat lomaltasi kuitenkin urbaanimpia elämyksiä, yö hotelli Katajanokassa voisi olla sinua varten. Laadukas hotelli on on rakennettu historiallisen tutkintavankilan tiluksille. Menneisyydestä muistuttavat vankilan seinät, pihamuuri ja ilmeisen vankilannäköinen keskikäytävä.

Hotelli Katajanokalla on historia entisenä vankilana.

Eeppisimmän yöpymismiljöön tarjoaa ehkä kuitenkin Imatran valtionhotelli, kotimainen Neuschwanstein, joka pandemian väsyttämälle matkailijalle ilmiselvä kangastus Keski-Euroopasta. Suomen kauneimpiin rakennuksiin kuuluvassa hotellissa voi viettää satumaisen yön, ja se koskikin on melkein vieressä.

Satulinna Keski-Euroopassa? Ei, vaan Imatran valtionhotelli.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?