Uskotko olevasi hyvä päässälaskuissa? Kokeile pystytkö laskemaan kaikki 12 tehtävää ilman laskinta tässä matikkatestissä

Laita aivosi työhön ja testaa, miten hyvin selviydyt Me Naisten yhteenlaskutestistä.

16.3.2021 16:05

Millainen matikkapää sinulla on? Suoriuduitko koulun matematiikan tunneilla loistavasti tai ainakin melko hyvin, vai oliko matikka sinulle yhtä tuskaa?

Matematiikkaan liittyy monia uskomuksia ja ennakkoluuloja. Yksi on se, että joiltakin ihmisiltä matematiikka ei yksinkertaisesti onnistu. Me Naisten haastattelema matemaatikko Pauliina Ilmonen aiemmassa jutussamme, että matematiikkaan liittyvät asenteet opitaan pienenä.

– Jos lapsi ei osaa matematiikkaa, se johtuu useimmiten siitä, ettei hän ole harjoitellut. Kuvitellaan, että kielet oppii harjoittelemalla, mutta matikkaa joko tajuaa tai ei. Ei. Takapuolesta se on kiinni.

Niinpä! Matikkaa kannattaa harjoitella. Erityisesti päässälaskut ovat mitä loistavinta aivojumppaa.

Moni saattaa kuvitella, että päässälaskutaitoa ei nykyään tarvita, sillä laskin löytyy jokaiselta taskusta eli kännykästä. Tosiasia kuitenkin on, että päässälaskutaitoa tarvitaan arjessa tuon tuosta. Yksinkertaisia pluslaskuja, kertolaskuja ja prosenttilaskuja tulee tehtyä yllättävän usein asiaa sen kummemmin ajattelematta.

Testaa, kuinka hyvin selviydyt yhteenlaskuista ilman laskinta! (Äläkä sitten käytä salaa laskinta, senkin lurjus.)

Jos testi ei näy yllä, pääset tekemään sen tästä.

Jutun kuva vaihdettu 17.3. klo 14.01. Alkuperäisen kuvan kala oli amia, ei made eli matikka.

Juttu on julkaistu aiemmin Me Naisten sivuilla toukokuussa 2020.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?