Milloin se Pähkinäsaaren rauha olikaan? Testaa, muistatko Suomen historian tärkeät vuosiluvut – vain kovimmat saavat 15 oikein - Vapaalla - Ilta-Sanomat

Milloin se Pähkinäsaaren rauha olikaan? Testaa, muistatko Suomen historian tärkeät vuosiluvut – vain kovimmat saavat 15 oikein

Milloin alkoi talvisota, minä vuonna ilmestyi Kalevala? Tee testi ja kokeile, mitä historian tunneilta on jäänyt mieleen.

21.2. 18:00

Mitä muistat koulun historian tunneilta? Ehkä kivan opettajan ja kiinnostavat katsaukset Suomen ja maailman historiaan – vai oliko koko oppiaine mielestäsi tylsä?

Oli niin tai näin, saatat ehkä muistaa, että historian kokeita varten piti usein päntätä suuria määriä numeroita. Historiasta puhuessa kun on tärkeää tietää paitsi mitä joskus muinoin tapahtui, myös milloin se tapahtui.

Monella historian oppikirjoissa vilisseet vuosiluvut menivät jo kouluaikoina suloisesti sekaisin, osa muistaa kokeita varten päntätyt numerot yhä ulkoa vuosienkin jälkeen.

Uskotko muistavasi Suomen historian tärkeiden tapahtumien vuosiluvut? Se selviää Me Naisten testillä.

Kouluajat jo taakse jättääneet voivat kokeilla testin avulla, mitä historiantunneilta on jäänyt muistiin. Testi toimii oivana apuna myös esimerkiksi historian ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville!

Jos testi ei näy yllä, pääset tekemään sen tästä.

Jutun visaa muokattu 22.2.2021 klo 16.24. Korjattu virheellinen tieto Tapio Rautavaaran laulusta: Rautavaara esitti Oolannin sota -kappaleen, mutta ei sanoittanut sitä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?