Elämänmuutos sai Hanna Kinnusen tajuamaan, että aamuradio ja Salkkarit olivat liikaa: ”Vasta kun aivosumu alkoi väistyä, ymmärsin, miten kauan olin vain puskenut eteenpäin” - Vapaalla - Ilta-Sanomat

Elämänmuutos sai Hanna Kinnusen tajuamaan, että aamuradio ja Salkkarit olivat liikaa: ”Vasta kun aivosumu alkoi väistyä, ymmärsin, miten kauan olin vain puskenut eteenpäin”

Radiojuontaja, näyttelijä Hanna Kinnusen arki helpottui sen jälkeen, kun hän muutti lähemmäs työpaikkojaan ja siirtyi aamuradiosta iltapäiviin.

Hanna Kinnunen tekee kahta työtä: juontaa radiossa ja näyttelee Salatut elämät -sarjassa.

26.1. 16:00

Salatut elämät -näyttelijä ja radiojuontaja Hanna Kinnunen, 40, on elänyt nyt vuoden ajan erilaista arkea kuin aikaisemmin. Syksyllä 2019 Hannalle tuli olo, että hän kaipasi elämään jotakin muutosta. Hän juonsi radiota aamuisin kuudesta kymmeneen, minkä jälkeen jatkoi Salatut elämät -sarjan kuvauksiin.

Lopulta Hanna ja puoliso tekivät päätöksen: nelihenkinen perhe muuttaisi Klaukkalasta lähemmäksi Helsinkiä. Ensi kesänä perheelle valmistuu talo Vantaalle.

– Muutimme Vantaalle lasten takia jo etukäteen, että nuorimmainen pääsi aloittamaan uudessa koulussa. Uusi sijainti helpotti arkea. Minulla ja miehellä työmatkat lyhenivät reilun tunnin. Ennen koronaa kuljin vielä junalla, se tuntui lähes levolta, Hanna kertoo.

Väsymyksen ymmärsi vasta, kun se alkoi helpottaa

Toinen muutos tuli sattumalta, kun työnantaja ehdotti Hannalle omaa päiväohjelmaa Aito Iskelmä -kanavalla. Vuosi sitten Hanna luopui aamuradion vaatimista puoli viiden herätyksistä. Hän ehti juontaa aamuradiota kolme vuotta.

 Nykyään saan nukkua seitsemään.

– Vasta sen jälkeen ymmärsin, miten väsynyt olin ollut. En voinut edes kuvitella, miten paljon elämänlaatuun vaikuttaa se, että en herää enää puoli viisi, vaan saan nukkua seitsemään. Unenlaatu, aineenvaihdunta ja jaksaminen ovat kaikin tavoin parantuneet.

Viime keväänä Hannan voimat alkoivat palautua.

– Alkuvuosi meni siihen, että sain kolmen vuoden univelat kuitattua. Sitten aivosumu alkoi väistyä ja ymmärsin jälkiviisaasti, miten kauan olin vain puskenut eteenpäin, vaikka työt olivatkin kivoja.

Kun olo parani, Hanna jaksoi aloittaa viime keväänä myös liikunnan.

– Se toi paljon uutta virtaa ja energiaa arkeen.

Hanna Kinnunen aloitti näyttelimisen Salatuissa elämissä, Salla Mattilan roolissa vuonna 2006. Hän on välillä poistunut sarjasta, mutta palannut aina takaisin. Kuvassa myös näyttelijä Esko Kovero eli Salkkareiden Ismo.

Kaksi päivätyötä

Jotkut ovat ihmetelleet, miten Hanna ehtii kello kahdelta loppuvasta radiolähetyksestä vielä Salatut -elämät sarjan kuvauksiin. Käytännössä Hanna tekee arkisin kahta päivätyötä.

 Ilmoitan Salkkareihin kellonajat, miten olen käytettävissä.

– Tässä täytyy kiittää esimiehiä. Ilman heidän joustavaa asennetta tämä ei olisi mahdollista. Ilmoitan Salkkareihin kellonajat, miten olen käytettävissä kuvauksiin. Joskus voin hätätapauksessa äänittää radiossa viimeisen tunnin lähetyksestä nauhalle.

Usein hötkyilylle ei ole kuitenkaan tarvetta. Salatut elämät -sarjaa Hanna kuvaa keskimäärin kolmena päivänä viikossa.

– Yleensä ehdin syödä radiolähetyksen jälkeen lounaan, minkä jälkeen siirryn studiolle Konalaan ja istun maskituoliin. Pääsen lähtemään sarjan kuvauksista kotiin kuuden jälkeen, vain harvoin kuvauksissa venyy yli seitsemään.

Kiireessä Hanna ei näe mitään ihailtavaa.

– On minullakin päiviä jolloin kiire tuntuu vatsanpohjassa, mutta niitä on vähemmän. Kiire ei ole millään tavalla tavoiteltava asia, vaan se kuluttaa. Siihen voi vaikuttaa suunnittelulla. Sanon esimerkiksi miehelleni ääneen, jos väsyttää enkä jaksa käydä kaupassa. Silloin hän hoitaa kaupassakäymisen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?