Iholla-sarjan parasta antia on Tuure Boeliuksen vessakohtaus – muuten vaisun tuotantokauden olisi pelastanut yksi muutos - Vapaalla - Ilta-Sanomat

Iholla-sarjan parasta antia on Tuure Boeliuksen vessakohtaus – muuten vaisun tuotantokauden olisi pelastanut yksi muutos

Kannattaa Iholla-sarjalle silti antaa mahdollisuus muutamastakin syystä.

Martina Aitolehti, Tuure Boelius ja Sara Sieppi ovat kuvanneet elämäänsä Iholla-sarjaan. Neljäs sarjan päähenkilö on Leo Stillman.­

20.1. 18:00

Ai, että! Uusi Iholla-kausi on vihdoin alkanut.

Tällä kertaa omaa elämäänsä ovat kuvanneet neljä julkisuudesta tuttua ihmistä. Mukana ovat yrittäjä-himourheilija Martina Aitolehti, somevaikuttaja Sara Sieppi, tubettaja-artisti Tuure Boelius ja muusikko Leo Stillman.

Valitettavasti kuuden ensimmäisen jakson perusteella kausi uhkaa jäädä vaisuksi. Aivan kuin päähenkilöt olisivat miettineet liikaa – ja sensuroineet sanomisiaan turhankin paljon. Iholla on tullut tutuksi realitynä, jossa kaikkien tunteiden annetaan tulla. Siksi katsoja odottaa osallistujilta heittäytymistä.

Tosin aikaisemmat kaudet ovat todistaneet, että mitä pidemmälle sarja etenee, sitä vapautuneemmin osallistujat alkavat puhua kameralle syvimmistä ajatuksistaan ja etenkin tunteistaan. Siksi sarjalle kannattaa antaa mahdollisuus.

Tuure on mahtava

Mikael Gabriel vai Gettomasa?” ”Pamela Tola vai Krista Kosonen?” Tällaiseen Kumman kaa -leikkiin Tuure Boelius innostuu muutaman vehnäoluen jälkeen ystävänsä Viivin kanssa käydessään pissalla levy-yhtiön järjestämissä bileissä. Ja se on sarjassa ehkä parasta!

Tuure on kuvannut arkeaan muuallakin kuin kotona ja uskaltanut painaa playta esimerkiksi sellaisina hetkinä, kun hän on terapian jälkeen oivaltanut, että haluaisi poikaystävän, joka kohtelisi häntä samalla tavalla kuin hänen isänsä hänen äitiään. Aika liikkistä!

Sara Sieppi on ensimmäisissä jaksoissa lähinnä kotonaan. Hän näyttää katsojalle, millaista somevaikuttajan työ on kulissien takana. Sarasta välittyy katsojalle varsin sympaattinen, itseironinen ja hersyvä kuva, mutta kovin henkilökohtaisia hän ei kameralle puhu.

Martina Aitolehti elää kauden alussa eron jälkeistä vaihetta. Martinasta välittyy kuva melkoisena supermuikkelina, jolta ei todellakaan jää treenit välistä ja jolta hoituu tehokkaasti niin perheen kuin hyvinvointibisneksen pyörittäminen. Ajoittain Martina kertoo kameralle myös ihmissuhteiden vaikeudesta. Martinan tuntemuksiin voivat varmasti samastua ihmiset, joille tärkeästä ihmisestä irtipäästäminen on ollut tuskallista. Ja he, jotka haluaisivat vain jättää taakseen kaiken vanhan.

Kenties kaikista etäisimmäksi katsojalle jää toistaiseksi muusikko Leo Stillman. Ensimmäisissä jaksoissa Leo käy lähinnä kävelyllä pienen lapsensa kanssa, keittää kahvia ja juttelee kameralle vanhemmuudesta ja musiikkiurastaan. Leon lapsen on äiti on malli-stylisti Maryam Razavi, jota ei sarjassa nähdä lainkaan.

Entä jos yksi osallistujista olisikin ollut suurelle yleisölle tuntematon?

Vaikka uusin Iholla-kausi jää ensimmäisten jaksojen perusteella hieman pinnalliseksi, formaatti on niin hitti, että sarjaan koukuttuu silti. Parhaimmillaan se saa katsojan sydämen läikähtämään ja pohtimaan, mitä kaikkea itse voisi itsestään oppia, jos tallentaisi omia tunteitaan kameralle.

Mutta ensimmäiset jaksot herättävät myös kysymyksen: mitä jos neljästä mukana olevista yksi olisikin ollut suurelle yleisölle tuntematon ihminen? Aivan niin kuin Laura Friman vuonna 2016 esitetyllä 4. tuotantokaudella.

Friman ei ennakkoon vaikuttanut erityisen kiinnostavalta, mutta yllätti. Hän ei liikoja miettinyt ja purki tunteitaan kameralle niin vapautuneesti, että katsojallakin oli koko ajan tippa linssissä. Laura Frimanista tuli lopulta kenties kaikkien aikojen kiinnostavin Iholla-seurattava.

Aikaisemmista tuotantokausista poiketen sarja esitetään Discovery+-palvelussa. Kahta ensimmäistä jaksoa lukuun ottamatta sarjan näkee ainoastaan maksullisesta suoratoistopalvelusta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?