20 syytä, miksi kissat ovat maailman parhaita lemmikkejä

Tai no, oikeastaan 20 syytä, joiden takia kissat ovat ylipäätään ihan maailman parhaita.

Nuo sielukkaat silmät ja tuo pehmoinen pörröturkki!

16.1.2021 16:00

Kissat vain ovat äärimmäisen hienoja olentoja. Siltä varalta, ettet ole tavannut kovin monta kissaa ja tarvitset perusteluja, kokosimme 20 syytä, joiden takia kissa on maailman hienoin otus.

1. Kissa antaa sinun olla sellainen kuin olet. Ei tarvetta innostua agilitystä tai tottelevaisuuskoulutuksesta. Tai edes sohvalta lähtemisestä.

2. Kissa on älykkö. Tai ainakin kissoilla on maine erakkoluonteisina älykköinä. Siksi kissan kiintymyksenosoitukset tuntuvat erityisen ihanilta.

3. Kissa ymmärtää palautumisen ja unen merkityksen. Palautumista on viime vuosina pidetty hyvinvointialalla suurimpana trendinä. Kissat ovat tässäkin asiassa edelläkävijöitä.

4. Kissa on mysteeri. Varsinkin oman lemmikkinsä ilmeitä ja eleitä voi oppia lukemaan, mutta kissan aivoituksista kunnolla perille pääsemiseen ei yksi ihmiselämä riitä. Siksi kissa on mielenkiintoinen lemmikki.

5. Kissanpennut. Tuskin tarvitsee selittää.

6. Kissa oppii nopeasti sisäsiistiksi. Kissanpentujen emo hoitaa siisteyskasvatuksen, joten ihmisen ei tarvitse levitellä sanomalehtiä ympäriinsä. Jos jostakin syystä rakastaa siisteyskasvatuksen antamista, voi kissan opettaa käymään vessanpöntöllä.

7. Kissa rakastaa sinua oikeasti. Siis enemmän kuin ruokaa, tutkitusti. Se on paljon se.

8. Kissa muistuttaa taukojen tärkeydestä. Jos erehdyt tuijottamaan ruutua liian pitkäksi aikaa, kissa kyllä kävelee näppäimistöllesi muistuttamaan taukoliikunnasta.

9. Kissassa on Instagram-potentiaalia. Kai tunnet Grumpy Catin, Georgen, Hanan ja Sämpyn?

10. Kissassa on tyyliä. Kissat eivät kohella koirien tapaan vaan säilyttävät arvokkuutensa kaikissa tilanteissa.

11. Kissaa ei tarvitse ulkoiluttaa. Itsestään selvää, mutta ihanaa: kissa ei pakota räntäsateeseen, sitä varten ei tarvitse herätä aamulla puolta tuntia aiemmin eikä sen takia tarvitse kiirehtiä kotiin kesken juhlien.

12. Kissa on rentouttavaa seuraa. Kissan silittäminen rauhoittaa ennätysajassa. Jo pelkkä kissan kehräyksen kuuntelu toimii zen-retriittinä.

13. Kissa on fiksun lemmikkivalinta. Niin kissanomistaja ainakin haluaa ajatella – ja on siitä tutkimustietoakin.

14. Kissa on Youtube-sensaatio. Oletko koskaan kuullut koiravideoista? Emme mekään.

15. Kissalla on tilannetajua. Kissa on kuin rakas, mutta ärsyttävä sisarus. Se osaa olla raivostuttava, mutta ymmärtää myös olla tukenasi silloin, kun sitä tarvitset.

16. Kissa on koomikko. Kissan kanssa ei voi elää repeämättä säännöllisesti nauramaan sen toilailuille.

17. Kissa saa sinut tuntemaan itsesi normaaliksi. Kissojen ominaispiirteitä ovat muun muassa päätön säntäily ympäriinsä iltaisin, kurkkujen säikkyminen ja narusta tehtyjen ympyröiden sisään meneminen. Kissoihin verrattuna oudoinkin meistä voi tuntea olevansa ihan tavallinen.

18. Kissa tuoksuu hyvältä. Kissan ominaistuoksusta on jopa kehitetty synteettinen versio, koska ihmiset rakastavat kissan pään tuoksua niin paljon.

19. Kissa tulee toivottamaan omistajansa tervetulleeksi kotiin. Tämä ei ole vain koirien ominaisuus. Myös moni kissa osaa muodostaa yhden hengen tervetuliaiskomitean.

20. Kissa ei suorita. Kissa makoilee suurimman osan päivästään. Tänä suorittamisen, kiireen ja hötkyilyn aikana se on tervetullut muistutus siitä, mikä on tärkeää.

Juttu on julkaistu aiemmin Me Naisten sivuilla 10/2018

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?