15-vuotiaat Elli ja Venla keksivät nerokkaan tavan tehdä pipareita – jouluttajat innostuivat: ”Ihan pakko saada!”

Mikä voisi olla parempaa kuin uunituore piparkakku? No tietenkin uunituore pipari Omar-täytteellä.

Facebookin jouluttajat innostuivat leipomaan Omar-pipareita.

24.11.2020 15:46

Joulun odotuksessa parasta on ehkäpä se, että ilmoille putkahtaa mitä maukkaimpia joulureseptejä. Pienellä tuunauksella klassisesta tähtitortusta voi näprätä esimerkiksi kukkatortun, jota on jo ehditty ylistää tämän vuoden hittitortuksi.

Siinä missä joulutorttu keksitään joka vuosi uudelleen, nyt jouluttajia on siunattu uudella piparivillityksellä, nimittäin Omar-pipareilla. Tässä reseptissä kermakaramelli leivotaan piparin sisään ja sulatetaan uunissa täydellisen pehmeäksi.

TikTok-videopalvelussa levinneen herkullisen reseptin takana ovat 15-vuotiaat salolaisnuoret Venla ja Elli. Kaksikon jouluinen leivontavideo on kerännyt tähän mennessä yli 35 000 tykkäystä.

 • Voit katsoa alta videon, kuinka Venla ja Elli valmistavat Omar-piparit.

Reseptin paras puoli on se, että pipareiden valmistus ei vaadi kummoista jauhopeukaloa. Tarvitset vain yhden paketin piparkakkutaikinaa ja pussillisen Omar-karkkeja. Ohje sisältää muutaman simppelin kohdan:

 • Sulata levy piparkakkutaikinaa. Ota sopivan kokoinen taikinapala, ja kauli tai painele se ohueksi ja pyöreäksi suikaleeksi, noin 6–7 senttiä halkaisijaltaan.

 • Aseta keskelle Omar-karkki, jonka jälkeen käännä taikinan reunat karkin ympärille.

 • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Piparit ovat parhaimmillaan uunituoreena, kun Omar-sydän on vielä pehmeä. Jos pipareita säästää myöhemmäksi, ne maistuvat vielä paremmalta lyhyen mikrolämmityksen jälkeen.

Vain mielikuvitus on rajana, mitä piparin sisään voi leipoa – sisään sopii esimerkiksi suklaa, Dumle-karkit tai vaikkapa sinihomejuusto.

  Piparkakut kuuluvat lähes kaikkien suomalaisten jouluun. Kermakaramelli Omar sulaa piparin väliin täydellisesti.

   Omar-piparit ovat ehtineet kerätä lyhyessä ajassa valtaisan suosion myös Facebookin jouluttajien keskuudessa. Kotiruokaryhmässä pipareita on luonnehdittu muun muassa näin:

   ”Tein eilen, toimii. Osasta tein pyöreitä palloja, toimii myös niin.”

   ”Nää oli kyllä ihan parhaita uunista just tulleena! Ei ne jäähtyneinäkään pahoja ole, mutta muutama sekunti mikrossa tekee ihmeitä!”

   ”Ihan pakko saada!”

   ”Tein noita samoja vaaleasta piparitaikinasta. Olis toki voinut koittaa laittaa suklaata sisälle myös!”

   ”Me tehtiin kans suklaasta. Itse en kerennyt edes maistaa, kun lapset ja mies söi kaiken.”

   Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

   Tuoreimmat

   Luitko jo nämä?