Sari loihti keittiöönsä uuden ilmeen 77 eurolla: ”En tiedä, voiko tätä virallisesti suositella” - Vapaalla - Ilta-Sanomat

Sari loihti keittiöönsä uuden ilmeen 77 eurolla: ”En tiedä, voiko tätä virallisesti suositella”

Kun vanhassa ei ole mitään erityistä vikaa, ei kannata tehdä isoa remonttia, Sari mietti.

Pikkurahalla vähemmän ärsytystä, uuden näköiset ovet ja taso!­

24.11.2020 20:00

Helsinkiläinen Sari, 51, on katsellut keittiötään alkusyksystä asti pahenevan ärsytyksen vallassa: kaapeille pitäisi tehdä jotain.

– Niissä oli vaaleat peiliovet, vähän turhan romanttiset. Tykkään yksinkertaisemmasta tyylistä, Sari sanoo.

Ihan ok, mutta aavistuksen romanttiset.­

Toisaalta vanhat kaapit olivat hyvässä kunnossa. Sarista tuntui, ettei ole tätä päivää korjata kunnossa olevaa pelkästään makuasioiden vuoksi. Hän pyysi kuitenkin ovien uusimisesta tarjousta, ja 14 uuden oven hinnaksi arvioitiin 1 500–3000 euroa. Ei tullut kauppoja.

Sari ei onneksi ole mikään tumpelo: hän on rakentanut aiemmin kotiinsa terassin ja tehnyt muutakin remppaa. Hän kuvailee olevansa yritys ja erehdys -tyyppinen remontoija. Luova remppaaminen on parasta rentoutumista.

– Aloin miettiä, että haluan vain sileät kaapinovet, en sen isompaa muutosta. Voisinko itse liimata nykyisten ovien päälle kovat mutta kevyet levyt?

Tuumasta toimeen. Sari löysi edullista kuitulevyä ja kokeili aluksi itse sahata siitä sopivat levyt oviin. Se osoittautui huonoksi ideaksi, sillä levyistä oli vaikeaa sahata millilleen oikean kokoiset ja siistireunaiset – mutta onneksi Bauhausista löytyi myös leikkauspalvelu. Ostosreissu oli ilahduttavan edullinen.

– Levyt maksoivat yhteensä 14 euroa ja leikkaaminen 15 euroa.

Ennen vetimiä uusitut ovet näyttivät tältä.­

Ei vakuutusta

Levyjen lisäksi Sari osti Betolux Akva -maalia (28 euroa), vahvaa liimaa (5,90 euroa) ja D-C Fix -sisustuskalvoa (14 euroa). D-C-Fixillä päällystämisen jälkeen työtasot näyttävät nyt vaalealta tammelta.

Sari irrotti vanhat kaapinovet, porasi uusiin levyihin vetimille reiät, maalasi ne ja liimasi entisten ovien päälle. Vaikein homma oli ehkä ovien nostaminen takaisin saranoilleen, mutta sekin onnistui yhden naisen voimin.

– Ovista tuli mielestäni nätit. Entiset vetimet sopivat nyt paremmin kokonaisuuteen.

Tältä Sarin keittiö näyttää nyt.­

Veitsellä ei ehkä kannata uusiin oviin tökätä, mutta mikäpä keittiössä ja elämässä olisi ikuista.

– Mitään vakuutusta en voi antaa enkä suositella virallisesti. Mutta toistaiseksi nämä toimivat.

Sari aikoo toteuttaa joskus isommankin muutoksen keittiössään: matalammat kaapit, upotettava liesitaso ja erillinen uuni ovat haaveissa. Siihen asti väliaikaisremontti toimii laastarina.

– Sain mielenrauhaa ja aikaa suunnitella kunnolla varsinaista remonttia.

Juttu on julkaistu aiemmin Me Naisten verkkosivuilla marraskuussa 2019.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?