Kierrekynttilöiden teko: trendikäs DIY-projekti on oikeasti ihanan helppo - Vapaalla - Ilta-Sanomat

Suomalaiset hurahtivat veikeisiin kierrekynttilöihin – sesongin DIY-hitti on oikeasti helppo toteuttaa!

Kierrekynttilöiden kieputus onnistuu vähän kömpelömmältäkin kotoilijalta.

Kierrekynttilät sopivat kotiin kuin kotiin.­

22.10. 16:00

On taas se aika vuodesta, kun käperrymme koteihimme, ja sehän tarkoittaa monelle kotoiluhetkiä tee se itse -projektien parissa. Viime vuonna hurahdettiin valtaviin jättikransseihin, sitä edellisenä askarreltiin urakalla valotauluja.

Tällä kertaa kaamoskauden hitiksi ovat nousemassa kierrekynttilät. Villitys leviää parhaillaan sosiaalisessa mediassa, ja näyttää siltä, että moni suomalainen on innostunut pyörittelemään tavallisista kruunukynttilöistä astetta koristeellisempia.

Trendikkäiden kynttilöiden juju on paitsi hauskoissa kierteissä myös ihanissa väreissä. Ja mikä parasta: tämä tuunausprojekti vaikuttaa kerrankin oikeasti todella helpolta! Niin helpolta, että tumpelommankin kotoilijan tekee mieli ryhtyä heti tuumasta toimeen.

Hommaan tarvitsee vain kynttilöitä ja kaulimen (tai muun kaulimiseen soveltuvan esineen, kuten lasipullon). Testaajien mukaan parhaiten toimivat läpivärjätyt parafiinikynttilät. Näin kierrekynttilät tehdään:

  1. Upota kynttilät 10–15 minuutiksi kuumaan veteen pehmenemään. Älä kuitenkaan käytä kiehuvaa vettä, jotteivat kynttilät ala sulaa.

  2. Kauli kynttilöitä molemmin puolin keskiosasta.

  3. Pyöritä kynttilöitä kummastakin päästä eri suuntiin.

  4. Laita kynttilät lopuksi kylmään veteen jähmettymään.

  5. Valmista!

Moni on jakanut Instagramissa myös video-ohjeet trendikynttilöiden tekoon. Tässä Kaikki paketissa -askartelublogin versio:

Veikeistä kierrekynttilöistä saa persoonalliset vaihtelemalla kaulitun alueen leveyttä ja pyöräytysten määrää. Älä suotta ota turhia paineita symmetriasta!

Malli-stylisti Maryam Razavi teki kierteet vain pastellinsävyisten kynttilöidensä keskikohtiin.

Hommassa voi hyvin hyödyntää myös jo osin poltettuja kynttilänpätkiä.

Joko sormiasi alkoi syyhyttää?

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset