Vastaa 12 kysymykseen – me yritämme arvata, mikä on pahin pelkosi

Pystymmekö arvaamaan 12 asian perusteella, mikä sinun selkäpiitäsi karmii kaikkein eniten?

Hui, kun pelottaa!

22.10.2020 20:00

Kaikki pelkäävät jotain. Toisilla on jokin arkista elämää rajoittava fobia, kuten hammaslääkäripelko, toiset kammoavat abstraktimpia asioita, kuten kuolemaa.

Kliinisen psykologian professorin Kirsi Honkalammen mukaan pelot ovat hyvin yleisiä eikä niissä ole mitään hävettävää. Pelkoa ei aina ole tarvetta voittaa, mutta sen kanssa voi oppia elämään. Siinä auttaa avoimesti puhuminen – kammojensa syntysyitä ei kannata jäädä liiaksi vatvomaan. Kun hyväksyy sen tosiasian, että pelkää ja jännittää, on tunteiden kanssa helpompi elää.

– Esimerkiksi esiintymisjännittäjä voi puheensa aluksi sanoa, että jännittää. Moni kokee, että se auttaa, Honkalampi neuvoi Me Naisissa aiemmin.

Vaikka peloista olisi hyödyllistä puhua enemmän, se ei aina ole helppoa. Niinpä päätimme laatia testin, joka tarjoaa väylän käsitellä kauhistuttavia tai huolestuttavia asioita sopivan lempeällä otteella.

Vastaa 12 kysymykseen, niin vahvasti epätieteellinen algoritmimme päättelee, mitä kammoat syvällä sisimmässäsi. Lupaamme, ettei testi itsessään ole kovinkaan hirmuinen! Siispä rohkeasti testaamaan:

Juttu on julkaistu aiemmin Me Naisten verkkosivuilla helmikuussa 2020.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?