Joulutorttu on paras minikoossa – näin saat taikinalevystä kahden sijaan kahdeksan torttua!

Minijoulutortun etu on se, että hilloa saa jokaisella suupalalla. Lisäksi yhdestä valmistaikinalevystä saa peräti kahdeksan minitorttua.

20.11.2019 14:35

Joulutorttu on kiva leivonnainen, koska se syntyy nopeasti ja on takuuvarmasti aina hyvää. Valmistaikinassa onkin etunsa: torttu on ihanan lehtevä, ja taikinaa on aina helppo käsitellä.

Yhdestä taikinalevystä tavataan tehdä kaksi perinteistä tähtitorttua. Jos tämä torttukoko on liian suuri, tee vaihteeksi minijoulutorttuja. Yhdestä levystä saa jopa kahdeksan minitorttua!

Suuhun sopiva koko

Minijoulutorttujen etu on suuhun sopiva koko. On ihana haukkaista yksi pieni torttu kerralla niin, että suun täyttävät sekä taikina että hillo. Minijoulutorttuja voikin syödä yhdellä glögihetkellä useamman.

Pikkuiset joulutortut myös jäähtyvät nopeasti, joten niiden kimppuun pääsee melkein saman tien. Tämä on etenkin lasten mieleen.

Cocktailtikku ratkaisee sakaraongelman

Minijoulutorttujen tekeminen on lähes yhtä helppoa kuin perinteisten. Sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä tarvitaan hieman enemmän, jotta minitortuista saa suloisen söpöjä ja sellaisia, joissa sakarat pysyvät kiinni.

Sakaraongelman voi ratkaista yksinkertaisella kikalla: kiinnitä sakaroiden päät puisella cocktailtikuilla. Näin ne pysyvät varmasti kiinni.

Tältä ne sitten näyttävät.

Näin teet minijoulutortut

8 kpl, 25 min

Ainekset

1 suorakaiteen muotoinen torttutaikinalevy

1 dl luumumarmeladia

8 ohutta puutikkua

(kananmunaa voiteluun)

Valmistusohjeet

  1. Ota taikinalevy sulamaan noin vartti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  3. Kauli torttutaikinalevy puolet ohuemmaksi ja tasoita reunat taikinahyrrällä. Leikkaa levystä kahdeksan 5 x 5 cm neliöitä.

  4. Leikkaa jokaiseen kulmaan viilto ja laita keskelle nokare luumumarmeladia. Nosta joka toinen kulma tortun keskustaan ja purista kulmat päällekkäin. Kiinnitä ohuella puutikulla. Jos haluat, voitele tortut kananmunalla.

  5. Paista minijoulutortut uunin keskitasolla 5–8 minuuttia, kunnes tortut ovat saaneet väriä.

  6. Poista tortuista tikut, kun ne ovat vielä hieman lämpimiä.

Tämä on Kodin Kuvalehden tuottama artikkeli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?