Testasimme 9 ihan uutta täytettä joulutortulle – yksi ylitse muiden

Joulupöytien klassinen suklaakarkki saattaa hyvinkin olla seuraava joulutortun hittitäyte.

Luumumarmeladin voi korvata luovuutta käyttäen.

15.11.2017 13:02

Ah, joulutorttu. Tuo syystalvisen Suomen ihanin herkku. Luumumarmeladinapilla kuorrutettu voitaikinasakarainen on ehdottomasti yksi parhaista keinoista ladata akkuja pimeinä talvi-iltoina.

Tänä vuonna olemme saaneet huomata, ettei luumumarmeladi (tai edes omenamarmeladi) ole todellakaan ainoa vaihtoehto tortun täytteeksi.

Muutaman viime viikon ajan Suomi on kohissut Vihreä kuula -joulutortuista. Soppa365-sivuston kehittelemä resepti on levinnyt kulovalkean lailla sosiaalisessa mediassa.

Myös Me Naiset antautui huumaan ja kokeili valmistaa niitä! Harmiksi testi epäonnistui surkeasti.

Mutta mitä kaikkea muuta joulutorttuun voi ja kannattaa tunkea? Me Naiset testasi yhdeksää uutta täytettä:

Juhlapöydän pehmeä toffee -konvehtiPätkisSitruunalla maustettu rahka & perinteinen lakuVaahtokarkkiNutellaVuohenjuusto & hunajaSinihomejuusto & aprikoosimarmeladiVaniljatuorejuusto & mansikkamarmeladiUuniomenainen joulusuklaa

Näin täytekokeilu kannattaa toteuttaa: 

Paista torttuja ensin noin 7 minuuttia uunin keskitasossa. Sen jälkeen ota tortut uunista, täytä ne ja laita takaisin uuniin. Paista niin kauan, että tortut ovat ruskistuneet sakaroista.

Me Naisten testin perusteella ehdottomasti paras uutuustäyte torttuun on Juhlapöydän pehmeä toffee -konvehti! Lue tarkemmat arviot alta: 

1. Juhlapöydän pehmeä toffee -konvehti

Pandan klassisen Juhlapöydän konvehtirasian toffeekonvehti alkaa sulaa tortun päälle jo siinä vaiheessa, kun asettelemme sen esipaistetun tortun keskiöön ennen uuniin menoa. Uunissa konvehti sulaa kokonaan ja sen sisällä muhinut toffee levähtää pitkin sakaroita. Se ei kuitenkaan häiritse makua – päinvastoin! Toffee sulaa tortun alle rapsakaksi karamelliksi ja tuo suutuntumaan mukavaa yllätyksellisyyttä. Yksi konvehti on juuri optimaalinen määrä täytettä tortulle. 

 Numeroarvio: 10+!

2. Pätkis

Kaikki suklaa ei todellakaan käyttäydy tortun päällä samalla tavalla. Siinä missä pehmeä toffee toimii loistavasti, pätkis on pettymys. Uunissa pätkis kovettuu, eikä se kostutta torttua ensinkään. Myös visuaalinen ulosanti on luotaantyöntävä. Pätkis tortun päällä näyttää no, toisenlaiselta tortulta. Jäimme kuitenkin miettimään: voisiko pätkiksen levyversio toimia tortussa paremmin? 

 Numeroarvio: 6

3. Sitruunalla maustettu rahka & perinteinen laku

Sitruunan ja lakun liitto toimii myös tortun päällä! Maku on yllättävä ja suutuntuma loistava. Rahkasta tulee ihanan juustokakkumainen uunin lämmössä, ja sitruuna antaa herkulle mukavaa raikkautta. 

 Numeroarvio: 9

4. Vaahtokarkki

Vaahtokarkkiversio näyttää silmään hieman epäilyttävältä. Makukaan ei ole kummoinen. Vaahtista on tortun päällä liian vähän. Epäilemme, että yksi iso vaahtokarkki sakaraisen päällä saattaa toimia täytteenä paremmin. 

 Numeroarvio: 7

5. Nutella

No jo on Nutellaista! Suklaalevite toimii koostumukseltaan jopa epäilyttävän hyvin tortussa. Se ei hievahdakaan uunin lämmössä ja maistuu ihan samalta kuin suoraan purkista vedettynä. Todellinen Nutellan ystävä on varmasti tämän herkun fani. Muille makeus saattaa olla liikaa. 

 Numeroarvio: 8-

6. Vuohenjuusto & hunaja

Sanallinen arviomme on ympäripyöreä: ”OK.” Vuohenjuusto ja hunaja ovat ihan kelvollinen täyte tortulle, mutta erityisen säväyttäväksi sitä ei voi kuvailla. Pieneen suolaisen ja makean nälkään tämä on hyvä kombo. 

 Numeroarvio: 8

7. Sinihomejuusto & aprikoosimarmeladi

Nam, makupari toimii loistavasti! Suolainen sinihomejuusto ja makea aprikoosi ovat ihanat kaverukset. Sinihomejuuston ja aprikoosimarmeladin muodostama duo on toffeesuklaatortun jälkeen testimme paras torttu. 

 Numeroarvio: 10

8. Vaniljatuorejuusto & mansikkamarmeladi 

Raikas tuorejuusto on oikein hyvä makean mansikan pari. Maku muistuttaa jokseenkin viineriä. Testitorttuun laitoimme hieman liikaa täytettä. Teelusikallinen kumpaakin riittänee. 

Numeroarvio: 9+

9. Uuniomenainen joulusuklaa

Yhdistelmä ei ole hyvä, vaikka tykkäisi uuniomenaisesta joulusuklaasta. Tämä oli testimme surkein torttu. 

Numeroarvio: 5

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?