Uusi hiusten vaalennustapa villitsee nyt Tiktokissa – 9 kuvaa tyylistä, joka monilla suomalaisilla on jo luonnostaan

Hiusten vaalentaminen raidoin tai balayage-tekniikalla on jo tuttu juttu, mutta nyt maailmalla intoillaan hiusrajan vaalentamisesta skandinaaviseen tyyliin.

Monien suomalaisten luonnollinen hiusväri on puhtaan vaalea. Tällaista luonnollista blondia sävyä kutsutaankin maailmalla usein skandinaaviseksi tai pohjoismaiseksi blondiksi.

Nyt Tiktokissa on noussut suureen suosioon vaalentamistekniikka, joka kulkee nimellä scandi hairline tai scandinavian hairline – eli suomalaisittain skandinaavinen hiusraja. Aihetunnisteella #scandihairline merkittyjä videoita on katsottu Tiktokissa jo 4,9 miljoonaa kertaa.

Skandihiusraja-nimellä kulkevan värjäystekniikan idea vaalentaa kasvoja ympäröivä hiusraja hieman muita hiuksia vaaleammaksi. Tämä antaa koko hiuksille kirkastavan ja vaalentavan efektin, joka näyttää kuin auringon tekemältä.

Skandinaavisen hiusrajan voi tehdä kaiken värisiin hiuksiin. Newyorkilainen hiusstylisti Jaclyn Seabrooke kertoo New Beautyn artikkelissa, että tekniikka sopii myös tummatukkaisille, ruskeahiuksisille ja punapäille, jotka haluavat tukkaansa luonnollisen, kirkastavan ilmeen.

Seabrooken mukaan hiusrajan värin tulee olla vain yhden tai pari astetta muita hiuksia vaaleampi. Silloin lopputulos on luonnollinen.

Hiusstylisti Felicia Dosso kertoo puolestaan Popsugarin jutussa, että kampaajaa kannattaa pyytää levittämään siveltimellä vaalennusainetta hetkeksi hiusrajaan vasta sen jälkeen, kun muut värjäys- ja vaalennusfoliot ovat jo poistettu.

Olennaista on, että vaalennus osuu jokaiseen hiusrajan pieneen otsahaituvaan eli ”vauvahiukseen”. Silloin ne häviävät liki näkymättömiin.

Katso havainnollistava video Tiktokista täältä.

Tekniikan jäljiltä hiusraja näyttää hennon läpinäkyvältä ja freesiltä: siltä, kuin tukan luonnollinen väri olisi auringon vaalentama blondi.

Katso todisteet alla olevista kuvista ja inspiroidu kesätukasta!

Tekniikan tarkoitus ei ole välttämättä vaalentaa koko hiusten tyveä, vaan pelkästään kasvoja ympäröivä hiusraja, kuten yllä olevassa kuvassa.

Halutessaan hiusrajan lisäksi voi vaalentaa myös kasvoja kehystävät hiusosiot tähän tapaan:

Värjäystekniikka toimii loistavasti myös vaikkapa vaaleanpunaisessa tukassa.

Lue lisää: Tunnetko jo nämä suomalaiset korut? 5 brändiä, joiden korut ovat oikeita seuraavia kansallisaarteita

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?