Tunnetko jo nämä suomalaiset korut? 5 brändiä, joiden korut ovat oikeita seuraavia kansallisaarteita

Kiinnostavimmat korubrändit tulevat nyt Suomesta.

Kotimaista käsiin ja korviin!

Uskottava monitaituri

Maailmalla trendaavat nyt luksukkaat niche-korumerkit, jotka kantavat suunnittelijansa nimeä. Niistä tunnetuimmat ovat tanskalainen Sophie Bille Brahe ja losangelesilainen Sophie Buhai. Vuonna 2016 perustettu Mannström on Suomen edustaja tässä kategoriassa.

Merkin takana on Matilda Mannström, joka suunnittelee ja valmistaa ylellisiä koruja jalometalleista ja eettisistä timanteista. Mannström tunnetaan myös ravintoloitsijana. Hän on uuden helsinkiläisen ravintola Omadin perustaja ja sommelier.

Hopeakorvakorut tehdään käsin Helsingissä, 420 €, Mannström.

Jumalaisia muotoja

Marea Seizen korut tunnistaa jo kaukaa: Ne ovat isoja mutta ja ilmavia ja niiden nerokkuus avautuu, kun ne on kiinnitetty paikalleen korviin, sormiin, kaulaan tai ranteeseen. Korut ikään kuin asettuvat osaksi ihmiskehoa: imartelevat ja alleviivaavat sen muotoja.

Merkin takana on kultaseppä ja muotisuunnittelija Aino Salo. Korut suunnitellaan ja valmistetaan käsin Helsingissä, tilauksesta, millä minimoidaan hukkamateriaalin määrä.

Suunnittelija valmistaa hopeasormuksen tilauksesta alle viikossa, 270 €, Marea Seize.

Paras pelkistäjä

Päivi Keski-Pomppu on minimalistisen korutaiteen mestari. Hän on paitsi kokenut kultaseppä myös suunnittelija ja sisustusarkkitehti. Keski-Pompun korut valmistetaan käsin laadukkaista materiaaleista. Se näkyy: uniikki viimeistely erottaa ne kirkkaasti isojen koruketjujen valikoimasta.

Pari brändin korvakoruja viimeistelee juhla-asun – ja monen suomalaisen muotikuvan stailauksen. Ennustamme, että Keski-Pomppu on kova nimi koru- ja taidepiireissä vielä kymmenienkin vuosien kuluttua.

Korvikset tehdään kullatusta hopeasta Helsingissä, tilauksesta, 145 €, Keski-Pomppu.

Ilmiömäiset herkut

Suomalainen Iina Annele ja hänen puolisonsa Ethan Welch ovat onnistuneet luomaan koruillaan kansainvälisen ilmiön. Annelen suloisissa marjakoruissa toistuvat suomalaisen luonnon herkut mustikoista hilloihin. Merkin faneihin kuuluvat julkkikset Dua Lipasta Katy Perryyn, ja koruja on hehkutettu Ranskan ja Yhdysvaltojen Vogueita myöten.

Korvikset on tehty kullatusta hopeasta ja lasihelmistä, 150 €, Annele.

Julkkisten lemmikki Losista

Kun korona sulki maailman, moni upotti sormensa banaanileipätaikinaan. Meikkitaiteilija Karo Kangas kaivoi kotonaan Los Angelesissa esiin vintage-helmiä ja alkoi koota niistä helminauhoja. Syntyi Karo Koru, jonka tuotteita on bongattu niin Britney Spearsin kuin Justin Bieberin kaulassa. Brändi tunnetaan värikkäistä helminauhoista, mutta se myös keksii jatkuvasti itsensä uudelleen.

Epäsymmetrisissä korviksissa on yhdistetty vintage-helmiä ja kullattua, ruostumatonta terästä, 112,84 €, Karo Koru.

Lue lisää: 8 ihanaa asua kesän juhliin – poimimme mekot, housut ja paidat, joissa kelpaa kippistää

Kuvat: Valmistajat

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?