Testasimme yllättävää tuotetta, jonka väitetään kuorivan kovettumat kantapäistä – näin Tiktokissa hehkutettu tehoaine todellisuudessa toimi

Kukistaako kemiallinen kuorinta kovettumat kantapäissä? Otimme selvää.

Asiantuntijoiden mukaan raspaaminen kannattaa jättää välistä, joten kokeilimme Tiktokissa hehkutettua happokuorintaa kantapäiden kovettumiin.

18.3. 10:30

Hetki sitten Tiktokissa vinkattiin, että glygolihappoa sisältävän kasvoveden siveleminen kainaloihin vähentää hien hajua. Testasin niksiä ja se todella toimi!

Siksi olen jälleen samassa tilanteessa eli sivelemässä kasvoihin tarkoitettua kauneustuotetta jonnekin aivan muualle. Tällä kertaa vuorossa ovat jalkapohjat.

Mistä on kyse?

Törmäsin Tiktokissa videoon, jossa jalkapohjiin levitetään kemiallista kuorinta-ainetta.

Kyseessä on The Ordinaryn AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -tehohoito, jota käytetään perinteisesti kasvokuorintana, mutta nyt vuorossa ovat jalkapohjat. Videon tekijä nimittäin väittää, että tehoaine kuorii kantapäistä kovettumat. Melko kovat ovat lupaukset, mutta pistetään purkki testiin!

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, 10,20 €.

Sitten testaamaan

Aloitan jalkahoidon pesemällä jalkani lämpimällä vedellä ja saippualla. Seuraavaksi alan levittää jalkapohjiini happokuorintaa. Homma on melko sotkuista, sillä aine on väriltään punaista ja tarttuu joka paikkaan.

Videolla sanotaan, että kuorinnan pitää antaa vaikuttaa jaloissa 10 minuuttia, joten istun sen ajan matalan jakkaran päällä jalat ilmassa, etten sotkisi koko kylppäriä. Ei mikään rentouttava jalkahoito siis.

Hoito itsessään ei tunnu juuri miltään. Havaitsen pientä pistelyä, mutta se johtuu luultavasti epämukavasta asennostani.

Kun kymmenen minuuttia on kulunut, pesen kuorinnan pois ja tartun vaseliinipurkkiin. Tiktok-videolla nimittäin ohjeistettiin levittämään kuorinnan jälkeen jalkapohjille vaseliinia. Lopuksi vetäisen sukan jalkaan.

Kun herään aamulla, tarkastan heti jalkapohjani. Yllätyksekseni kovettumat ovat hieman hälvenneet ja hilseilevät – aivan niin kuin olisivat irtoamassa. Jotakin happokuorinta selvästi sai aikaan!

Ilo loppuu lyhyeen, sillä seuraavana päivänä jalkani näyttävät lähes samalta kuin ennen happohoitoa. Päätän odottaa pari päivää ja tehdä hoidon uudelleen.

Toinen kerta toden sanoo

Toisen hoitokerran jälkeen jalat näyttävät jälleen hyvältä. Ne myös tuntuvat sileämmiltä. On kuitenkin hyvä huomioida, että kovimpiin kovettumiin tämä hoito ei tehoa. Ne vaativat tymäkämpiä aseita.

Lopputulos on parempi kuin oletin, mutta jään pohtimaan, onko salaisuus happokuorinnassa vai kenties siinä, että sivelin jalkapohjani vaseliinilla kaksi kertaa neljän päivän aikana. Paras apu kovettumiin kun tunnetusti on tujulla voiteella rasvaaminen.

Tulenko käyttämään happokuorintaa jalkapohjiini jatkossa? Tuskin.

Syy on se, että sileä lopputulos kesti molemmilla kerroilla vain yhden päivän. Tämä vahvistaa epäilyni siitä, että todellinen salaisuus hoidon takana on vaseliini ja kantapohjien kunnollinen kosteuttaminen.

Homma oli myös sotkuista ja kuorinta-ainetta kului kokeilun aikana melko reilusti. Rehellisesti sanottuna uskon, että happokuorinnasta on minulle enemmän hyötyä nassun kuin kantapäiden hoidossa.

Jonakin tilapäishoitona ennen juhlia tämä voisi kuitenkin pelittää!

Lue lisää: Raspaatko kovettumat pois jaloista? Ei todellakaan kannata

Lue lisää: Tiktokissa hehkutetaan nyt yllättävää tuotetta, joka estää hikeä haisemasta – pistimme reilun kympin putelin todelliseen testiin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?