Kauneustoimittaja listaa 8 mokaa, jotka oppi itse kantapään kautta – ole sinä viisaampi ja vältä nämä

Tutki ennen kuin hutkit ja 7 muuta vinkkiä, joilla säästät hermoja, hipiää ja rahaa.

Joskus pitää kaatua turvalleen, että oppii.

14.3. 10:31

Sanonta ’moka on lahja’ harvoin pätee kauneudenhoidossa, jossa virheet voivat kostautua kymmeninä finneinä tai irronneina ripsinä (kuulet molemmista tapauksista lisää myöhemmin).

Nyt käsillä on kuitenkin poikkeus, sillä tätä juttua voisi kutsua eräänlaiseksi lahjaksi. Jaan nimittäin kahdeksan kauneusmokaa, jotka olen elämäni aikana tehnyt, jotta sinä säästyisit samoilta virheiltä.

1. Älä jätä välistä pohjustusvoidetta

Viime kesänä opin meikkitaiteilija Annimaria Ärjältä, että sen lisäksi, että meikinpohjustusvoide tekee meikkipohjasta tasaisemman ja pitää sen paremmin paikoillaan, se myös luo suojakerroksen ihon ja meikin välille.

Vaikka olen käyttänyt pohjustusvoidetta jo vuosia, tuon haastattelun jälkeen suhtautumiseni siihen muuttui. Nykyään en enää koskaan meikkaa ilman pohjustusvoidetta – en edes silloin, kun jätän meikkivoiteen levittämättä ja sudin naamalleni vain peitevoidetta ja poskipunaa.

2. Älä levitä peitevoidetta aplikaattorilla

Olen aina levittänyt peitevoidetta finneihin putelin omalla aplikaattorilla pohtimatta asiaa sen enempää.Tajusin mokanneeni, kun törmäsin Selena Gomezin luottomeikkaaja Melissa Murdickin Tiktok-videoon, jossa meikkitaiteilija kertoo, että tapani käyttää peitevoidetta johtaa siihen, että koko peitevoide on täynnä finnieni eli avohaavojen bakteereja.

Tajusin mokanneeni, kun törmäsin Selena Gomezin luottomeikkaaja Melissa Murdickin Tiktok-videoon.

Nykyisin levitän peitevoiteen näpyilleni puhtaalla sormella aplikaattorin sijaan.

3. Älä heitä ripsaria pois ennen lämmityskikkaa

Pari kuukautta sitten bongasin jipon, jossa kuivahtanut ripsiväri elvytetään jättämällä se kuumaan vesihauteeseen noin 3–5 minuutiksi. Testasin niksiä ja se todella toimi: korppuuntunut ripsivärini levisi haudutuksen jälkeen ripsiini yhtä vetreästi kuin kaksi viikkoa vanha tuote.

Kuinka monta kymmentä euroa olen heittänyt roskiin vain, koska en ole lämmittänyt ripsivärejäni? En edes halua tietää. Sen kuitenkin tiedän, että enää en samaa mokaa toista.

Pidä huoli, että ripsiväri on kunnolla kiinni ennen kuin laitat sen vesihauteeseen.

4. Älä käytä löystynyttä ripsentaivutinta

Kirjoittaessani tätä oikea silmäni on puoliksi ripsetön. Miksi? Koska olin pihi enkä raaskinut ostaa uutta ripsentaivutinta, vaikka edellinen oli jo löystynyt lähes käyttökelvottomaksi.

Älä sinä tee samaa virhettä, vaan käytä se viitisen euroa uuteen taivuttimeen, jotta ripsesi säästyvät samalta kohtalolta. Pelkkä pehmusteen vaihtaminen ei vinksahtaneen taivuttimen kanssa riitä.

5. Älä jätä välistä toista pesukertaa

Aiemmin pesin kasvoni iltaisin vain yhden kerran ja ajattelin, että se riittää. Muutama vuosi sitten törmäsin termiin kasvojen kaksoispuhdistus ja päätin kokeilla, paljon iholle jää meikkiä yhden pesukerran jälkeen. Vastaus: paljon.

Päätin kokeilla, paljon iholle jää meikkiä yhden pesukerran jälkeen. Vastaus: paljon.

Seuraavaksi kokeilin, miten kasvojen kaksoispuhdistus vaikuttaa ihooni. Jo ensimmäisen tuplapesun jälkeen ihoni oli paljon puhtaamman ja kuulaamman tuntuinen. Nykyisin pestä nassuni kahdesti joka ilta.

6. Älä levitä kasvoillesi mitä tahansa tehoainetta

Tämänkin opin kantapään kautta, kun kokeilin Tiktokissa trendannutta ihopyöräilyä.

Ihopyöräilyssä hipiää hoidetaan sykleissä: ekana päivänä iho kuoritaan kemiallisesti, toisena päivänä sille levitetään retinolia ja kolmantena ja neljäntenä päivänä iho saa vain kosteutusta.

En ollut aiemmin käyttänyt retinolia, joten valitsin tuotteen, jonka tiesin olevan suosittu. Se kuitenkin oli ensikertalaisen iholle aivan liian vahvaa, joten nassuni räjähti täyteen näppyjä.

Selvitä, miten uutta tehoainetta oikeasti pitäisi käyttää, niin säästyt yllätyksiltä.

Mokan olisi voinut välttää, jos olisi perehtynyt retinolin käyttösuosituksiin kunnolla. Ihonhoitoaineet ovat monesti tujua tavaraa, mistä johtuen ne tulee ottaa käyttöön asteittain. Toisin sanoen tutki ennen kuin hutkit, ettet päädy samaan tilanteeseen kuin minä.

7. Älä levitä öljyjä ennen voiteita

Kun otin ensimmäistä kertaa elämässäni käyttöön kasvoöljyn, käytin sitä kuin seerumia eli levitin sen iholleni ennen kasvovoidetta. Olin yksinkertaisesti tottunut siihen, että kasvovoide tulee iholle viimeisenä.

Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, jos ihonhoitorutiineihin sisältyy öljyjä. Kasvovoide ei nimittäin imeydy ihoon öljyn läpi. Opin kantapään kautta, että ihonhoitotuotteet tulee levittää iholle kevyimmästä tuhdeimpaan.

Hävettää myöntää, mutta kuljin pitkälle yli parikymppiseksi kesät talvet ilman aurinkorasvaa.

8. Älä jätä aurinkorasvaa välistä edes talvella

Hävettää myöntää, mutta kuljin pitkälle yli parikymppiseksi kesät talvet ilman aurinkorasvaa, sillä halusin kasvojeni päivettyvän.

Nykyisin tiedän paremmin ja haen päivetyksen purkista, mikäli sellaista kaipaan. Aurinkorasvasta en puolestaan luovu edes talvisin: aurinko sisältää samoja ihoa vaurioittavia UVA- ja UVB-säteitä vuodenajasta riippumatta. Älä siis skippaa aurinkovoidetta!

Lue lisää: Kauneustoimittaja paljastaa 7 halpaa meikkituotetta, joihin luottaa kuin kallioon – kaikki maksavat alle 10 euroa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?