Testasimme ammattilaisen kikan, jolla hajuveden pitäisi tuoksua pidempään – näin se todellisuudessa toimi

Tämä niksi ei tule kalliiksi, mutta toimiiko se?

Tuoksuasiantuntijan mukaan vaseliinin pitäisi pidentää hajuveden kestoa.

11.3. 20:00

Hajuveden laatu vaikuttaa siihen, miten hyvin tuoksu säilyy iholla. Esimerkiksi EdP-tuoksut kestävät iholla noin kahdeksan tuntia siinä missä EdT-tuoksut vain puolet siitä.

Mutta voiko tuoksun kestoa jotenkin pitkittää? Who What Wearin haastatteleman tuoksuasiantuntija Iember Gordonin mukaan voi, jos kaapista löytyy vaseliinia.

Mistä on kyse?

Kuulostaa oudolta, mutta kyllä. Gordonin mukaan hajuveden tuoksu pysyy paremmin, kun hajuveden alle sipaisee pienen nokareen vaseliinia. Hänen mukaan kosteus lukitsee tuoksun ihoon. Tämä niksi täytyy testata!

Gordon kehottaa levittämään vaseliinia pulssikohtiin, mutta koska vaseliinikerros kaulassa ei varsinaisesti houkuta, valitsen testin kohteeksi ranteet.

Levitän vaseliinia vain vasempaan ranteeseen, jotta voin verrata sitä illalla vaseliinittomaan oikeaan ranteeseen. Hajuvettä suihkautan molempiin käsiin vain yhden suihkauksen.

Ei mennyt kuin Strömssössä

Kun nuuhkaisen ranteitani heti suihkauksien jälkeen, tuntuu, että vasemmassa ranteessani hajuvesi tuoksuu voimakkaammin. Päivän mittaan ero kuitenkin häviää yhtä nopeasti kuin vaseliinin tahmakin.

Illalla alan vertailla ranteitani ja yllätyn: oikea ranne tuoksuu vasenta voimakkaammin. Vaseliini siis näyttäisi lyhentäneen tuoksun kestoa.

Päätän toistaa testin seuraavana päivänä eri hajuvedellä ja kyllä! Tuoksu häviää vaseliinilla sivellystä ranteesta nopeammin kuin ranteesta, johon ei ole käytetty vippaskonsteja. Säästän siis jatkossa vaseliinit vain huulilleni.

Lue lisää: Tiedätkö, mihin hajuvettä kannattaa suihkaista? Ammattilainen kertoo parhaan paikan – eikä se ole kaula tai korvantaus

Lue lisää: Kuulitko taivaallisesta hajuvedestä, mutta et pääse tuoksuttamaan sitä livenä? Näillä vinkeillä valitset hajuveden nettiostoksilla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?